BlueBusinessClub

De BlueBusinessClub, die maandelijks plaatsvindt in de aula van het BlueCity Lab, is een ontmoetingsavond voor bioniers die zich verdiepen in de 112 blauwe businesscases die Gunter Pauli benoemd heeft in zijn boek The Blue Economy. Zo vertalen we de theorie van de blauwe economie naar de praktijk van de stad, met de mensen die het gaan doen.

Elke maand staat een ander thema centraal: van tomatentextiel tot de vortex, en van batterijen tot man made fibers. Tijdens de BlueBusinessClub, waar steeds een andere groep bioniers en ondernemers op afkomt, wordt gekeken naar de context van grondstoffen, ondernemerszin en locatie waarbinnen de blauwe businesscase kans van slagen heeft.

De BlueBusinessClub: 112 blauwe businesscases

Blauwe economie gaat over positieve impact voor mensen, natuur en voor je portemonnee. Op www.theblueeconomy.org staan 112 businesscases beschreven die over de hele wereld werken. Alleen: elke locatie is weer anders. De context, zoals de aanwezige grondstoffen en ondernemerszin bepalen hoe en op welke plek welke businesscase een slimme oplossing is.

Waarom de BlueBusinessClub?

We organiseren de BlueBusinessClub voor bioniers die willen leren hoe een bepaalde businesscase werkt op de drie genoemde aspecten. Elke maand komen we bij elkaar, bespreken we een blauwe businesscase en delen we de resultaten online. Op deze avonden vertalen we de theorie van de blauwe economie naar de praktijk van de stad, met de mensen die het gaan doen.

Voor wie is de BlueBusinessClub?

We nodigen uit ons eigen netwerk experts en geïnteresseerden uit, en iedereen is verder welkom om mee te doen en te leren hoe we de grijze economie kunnen vervangen door een briljant-blauwe. Er zijn elke maand 20 plekken beschikbaar.

Welke BlueBusinessClubs zijn inmiddels geweest?

Op deze pagina vind je elke maand een update van de meest recent BlueBusinessClub.

Stap in het BlueCity Lab

BlueCity Lab: makerspace voor circulaire ondernemers

Het BlueCity Lab is gevestigd in de oude kleedkamers van voormalig tropisch zwemparadijs Tropicana en bestaat uit een wet lab en dry lab. Door deze unieke combinatie, de enige in Nederland, kunnen materialen vanaf de cel worden gekweekt in het wet lab en vervolgens in het dry lab worden verwerkt tot eindproduct. Een verpakkingsmateriaal van oesterzwammen-mycelium bijvoorbeeld, of een tas van kombucha-leer, gemaakt van bacteriën en gisten, gekleurd met bacteriële inkt – stuk voor stuk in het Lab ontwikkeld.

Interesse in het BlueCity Lab?

Het Lab is geopend op werkdagen van 09.00 uur tot 17:00 uur. Wil je aan de slag in het BlueCity Lab?
Mail lab@bluecity.nl voor meer informatie of kijk hier voor meer info:

> Lees meer over BlueCity Lab

 

De BlueBusinessClub kan kennis delen dankzij samenwerking met de Gemeente RotterdamRabobank Rotterdam Fonds en Stichting Bevordering van Volkskracht.