CIRCO Track – Festivals & Publieksevenementen

*UPDATE*: in verband met de maatregelen rondom COVID-19 wordt CIRCO Tracks Festivals uitgesteld naar een later te bepalen datum. Safety first!

 

CIRCO start april 2020 een workshopreeks voor MKB-bedrijven uit de keten van festivals en evenementen in de regio Rotterdam, zoals producenten, organisatoren en toeleveranciers. In drie dagen maak je kennis met de circulaire economie, ontdek je de kansen hiervan voor je bedrijf en zet je concrete stappen naar de ontwikkeling van nieuwe businessmodellen.

Doe mee, leg contacten in én buiten de keten en zet waardeverlies om in kansen voor new business!

Hoe werkt het?

CIRCO versnelt de ontwikkeling naar een circulaire economie, met design als motor. Je maakt uitgebreid kennis met de mogelijkheden van circulair ontwerpen en ondernemen voor jouw bedrijf. Ieder bedrijf doet met twee mensen mee, dit duo bestaat uit een designer/productmanager en iemand die de markt, klanten, stakeholders kent. Samen verken je kansen en zet je concrete eerste stappen in de ontwikkeling van nieuwe producten, diensten en businessmodellen.

> lees meer over de opbouw van CIRCO Tracks

Deze CIRCO Track wordt georganiseerd door BlueCity, de gemeente Rotterdam, Rabobank, Rotterdam Festivals en MKB Rotterdam.

OPROEP TRACK: FESTIVALS EN PUBLIEKSEVENEMENTEN

Met 21 miljoen festivalgangers per jaar is Nederland een echt festivalland. Steeds meer organisatoren van deze evenementen zetten in op verduurzaming. Festivals hebben dan ook steeds vaker een rol als koploper en zijn regelmatig kleine test- en broedplaatsen voor duurzame innovatie. Dit is goed voor het milieu én levert marktkansen op. Hiervoor zijn nieuwe ketensamenwerkingen nodig. Dit vraagt om nieuwe samenwerkingsvormen, nieuwe ontwerpen én nieuwe businessmodellen.

Wat betreft het beperken van de hoeveelheid afval is er nog veel te doen. Maar liefst 50% van het festival-afval is afkomstig van de podiums en decors. En het plastic afval dat via het publiek binnenkomt wordt op 99% van de festivals en evenementen niet gerecycled, waardoor na afloop de grond vaak bezaaid is met plastic bekers. Daarnaast liggen er voor festivals ook kansen voor duurzame alternatieven voor stroomvoorziening, waterbesparing en logistiek.

Tijdens de CIRCO Track gaan we aan de slag om circulaire business te ontwikkelen en word je op weg geholpen in een gefaciliteerd designproces, met kennis, instrumenten en interactie met andere bedrijven en ontwerpers. Na afloop heb je zowel een langetermijnvisie ontwikkeld, als een concreet plan om morgen mee te beginnen.

Kortom: meedoen aan deze CIRCO Track biedt veel kansen om aan te sluiten bij een breed netwerk binnen de provincie, partijen uit je eigen keten en uit andere sectoren, en een groeiende community van mensen en bedrijven die werken aan circulaire business.

LET OP: We hebben plek voor 10 bedrijven, deelname kost €500. Heb je interesse? Schrijf je dan snel in, want vol = vol.

 

PRAKTISCHE INFORMATIECirco-track-bluecity

Wanneer zijn de workshops?

Op 10 april, 22 april en 13 mei.

Wat kost deelname aan CIRCO Tracks?

De kosten voor deelname bedragen €500,- ex. btw per bedrijf (voor 2 personen). De reguliere prijs bedraagt €2000,- ex. btw. Het gereduceerde tarief wordt mogelijk gemaakt door de provincie Zuid-Holland en het Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat.

Waarom zou je meedoen?

 • • Circulair ondernemen biedt nieuwe businesskansen! Je vergroot je concurrentiekracht en je creëert nieuwe waarden voor je organisatie en je klanten. Bovendien is het een innovatieve herijking van je businessmodel. Is hij toekomstbestendig? Welke nieuwe visies zijn er op dit gebied?

 • • CIRCO maakt door samenwerken binnen de keten mogelijk wat voor een individueel bedrijf lastig of onmogelijk is. Door kruisbestuiving en ketensamenwerking worden ideeën slimmer én beter uitvoerbaar.

 • • Je krijgt toegang tot concreet bruikbare kennis en tools.

 • • Je ontwikkelt plannen die op korte termijn realiseerbaar zijn voor je organisatie of bedrijf, en krijgt zicht op mogelijke systeemveranderingen op lange termijn.

 • • Meedoen aan CIRCO biedt veel kansen voor aanhaken op een breed netwerk, contact met andere sectoren en een groeiende community.

 • • Je draagt als bedrijf bij aan de ontwikkeling van een circulaire economie, waarin producten en materialen worden hergebruikt en grondstoffen hun waarde behouden, en waarin het gebruik van zeer zorgwekkende stoffen een halt wordt toegeroepen.

 • • De CIRCO Track wordt verzorgd door ervaren CIRCO-trainers Ronald Lewerissa en Diederik Merkens.

 • • One time opportunity: dit is een uniek project en een kans om deel uit te maken van een groep koplopers!

Hiermee:

 • • vergroot je je concurrentiekracht en creëer je nieuwe waarden voor je bedrijf en je klanten
 • • krijg je toegang tot concreet bruikbare kennis en design tools die intern gedeeld en daarna voor andere circulaire projecten ingezet kunnen worden
 • • krijg je zowel zicht op de voor je bedrijf realiseerbare circulaire plannen op korte termijn, als op mogelijke systeemveranderingen, als stip aan de horizon

Voor wie is deze CIRCO Track?

Voor MKB-bedrijven in de regio Rotterdam, die in de festival- en eventketen werkzaam zijn. Denk: producenten, organisatoren en toeleveranciers van o.a. podiums, decoratie, logistiek, catering, sanitair, infrastructuur en meubels, backstage en bars.

INTERESSE IN CIRCO TRACKS?

Dan gaan wij graag met je in gesprek. Vul onderstaand formulier in en maak deel uit van de groep circulaire koplopers!

Aanmelden CIRCO Track Festivals en Publieke Evenementen

Deze CIRCO Track wordt georganiseerd door BlueCity, de gemeente Rotterdam, Rabobank en MKB Rotterdam.