CIRCO Track – Maritieme Maakindustrie & Haven

Van diverse scheepswerven, -bouwers, partijen in haven equipment, offshore, decommissioning en recyclingbedrijven tot andere ketenpartijen: hoe gaan we samen bewuster om met (schaarse) grondstoffen en aan de slag met circulair ondernemen? Hoe zorgen we voor meer wendbare en weerbare bedrijven binnen een complexe omgeving? In september 2020 start een CIRCO workshopreeks waarin je (verder) kennismaakt met de circulaire economie, kansen ontdekt voor je bedrijf en concrete stappen zet naar de ontwikkeling van nieuwe businessmodellen.

Werk je bij een bedrijf dat actief is in-, of levert aan de haven- en maritieme maakindustrie? Doe dan mee aan de CIRCO Track in BlueCity en werk binnen drie dagen, samen met een collega, van ideevorming naar implementatieplan!

Interesse? Laat het weten via het formulier verder op de pagina!

Aan de slag met circulaire verdienmodellen

Onderwerpen die bod komen zijn onder meer:

Het aanpakken van waardeverlies, zoals bij secundaire grondstoffen die nog niet volop benut worden of het achterlaten en afzinken van vrijkomende platforms.

• Marktkansen voor remanufacturing en ontwerp voor demontage, hergebruik en flexibiliteit.

• Het ontwikkelen van nieuwe technieken in het terughalen en verwaarden van secundaire materialen met businesscase.

Voor wie?

Deze Track is speciaal bedoeld voor bedrijven, toeleveranciers en materiaalproducenten binnen de haven- en maritieme maakindustrie. Van diverse scheepswerven, bouwers en partijen in haven equipment- , offshore, decommissioning en recyclingbedrijven tot andere ketenpartijen.

Van elk bedrijf doen twee personen mee. Een duo van:

  1. iemand met productkennis -bijvoorbeeld een productmanager, -ontwikkelaar of -ontwerper- en
  2. iemand met een commerciële rol, die de markt, klanten en stakeholders kent.

Samen verken je kansen en zet je concrete eerste stappen in de ontwikkeling van nieuwe producten, diensten en businessmodellen. Zowel de interactie tussen de deelnemende bedrijven als de interactie tussen deze twee disciplines binnen bedrijf voegt veel waarde toe!

CIRO Track - Maritiem

Programma

De CIRCO Track bestaat uit 3 volle dagen en vindt plaats op 2, 15 en 24 september, van 09:00 – 18:00.

Dag 1- Kansen in kaart brengen

Duik dieper in het gedachtegoed van de circulaire economie. Samen met andere bedrijven wordt waardeverlies in de huidige keten in beeld gebracht. Per bedrijf worden de circulaire kansen geïdentificeerd en geselecteerd.

Dag 2 – Uitwerking

We werken de meest kansrijke propositie uit de eerste workshop in detail uit met behulp van circulaire design methoden en businessmodellen. Dit levert een circulaire klantpropositie met een businessmodel, product(re)design en aanvullende diensten.

Dag 3 – Implementatie

Tijdens de laatste workshop word je voorbereid om de stap te maken naar de realisatie. We brengen de veranderingen in beeld die nodig zijn om de propositie te implementeren. Deze toetsen we op haalbaarheid en we werken een implementatieplan uit: wie doet wat, wanneer? We sluiten af met een pitch.

Kosten en deelname

De kosten voor deelname zijn €500,- ex BTW per bedrijf (voor twee personen). De reguliere prijs bedraagt €2000,- ex BTW. Het gereduceerde tarief wordt mogelijk gemaakt door het Ministerie van Infrastructuur & Waterstaat.

We hebben plek voor 10 bedrijven (vol = vol). Voor de helft van de plekken geldt dat er voorrang wordt verleend aan bedrijven die actief zijn binnen Zuid-Holland.

Interesse in de CIRCO Track Maritieme Maakindustrie & Haven? Laat het ons weten.

Waarom meedoen aan een CIRCO Track?Circo-track-bluecity Circulair ondernemen biedt nieuwe businesskansen!

Je vergroot je concurrentiekracht en je creëert nieuwe waarden voor je organisatie en je klanten. Bovendien is het een innovatieve herijking van je businessmodel. Is hij toekomstbestendig? Welke nieuwe visies zijn er op dit gebied?

CIRCO maakt door samenwerkingen te realiseren binnen de keten mogelijk wat voor een individueel bedrijf lastig of onmogelijk is.

Door kruisbestuiving en ketensamenwerking worden ideeën slimmer én beter uitvoerbaar.

Je ontwikkelt plannen die op korte termijn realiseerbaar zijn voor je organisatie of bedrijf, en krijgt zicht op mogelijke systeemveranderingen op lange termijn.

Je krijgt toegang tot bruikbare kennis en tools die intern gedeeld en daarna voor andere circulaire projecten ingezet kunnen worden.

Je draagt als bedrijf bij aan de ontwikkeling van een circulaire economie, waarin producten en materialen worden hergebruikt en grondstoffen hun waarde behouden, en waarin het gebruik van zeer zorgwekkende stoffen een halt wordt toegeroepen.

De Track wordt verzorgd door ervaren CIRCO-trainers Bas Hillerström en Thirza Monster.

Vragen?

Die beantwoorden we graag. Neem hiervoor contact op met Huub Dekkers via h.dekkers@bluecity.nl.

Powered by:

Circo Track - Maritiem