Circulaire catering

Vet & Lazy

Voor iedere kilo voedsel die je weggooit, kun je 1,3 liter benzine door de gootsteen laten weglopen. Zoveel energie is namelijk in de teelt, verpakking, transport, koeling en bereiding van dat voedsel gestoken. Voedsel produceren om vervolgens weg te gooien lijkt daarom absurd – en toch is doodnormaal, zeker in de evenementenbranche. Dat moet niet alleen anders – dat kán anders.

Wij geloven in circulaire catering

Wij werken met wat lokaal voor handen is en respecteren daarmee de seizoenen. Geen verse aardbeien in de winter; wèl siroop van Rotterdamse vlierbessen. En wij serveren het liefst vegetarische gerechten, algen en insecten. Geen gewone bitterballen dus; wij maken ze van oesterzwammen, gekweekt op koffiedik, en besparen daarmee 50 tot 90 liter water – per stuk. En: geen fantasieloos fabrieksbrood vol additieven, maar brood gemaakt van bierbostel, een reststroom van de inpandige bierbrouwerij.

Wij geloven in afval als grondstof

Wij streven ernaar dat er van ons fruitafval fruitleer wordt gemaakt, van ons plastic nestkastjes en papier willen wij in de toekomst laten vermalen tot compost in onze inpandige wormenbakken.

Liever nog creëren wij helemaal geen afval

Dat begint bij scherp inkopen; we gebruiken alleen wat écht nodig is. En het eindigt bij wat overblijft; dat geven we mee in doggybags of gebruiken we als ingrediënt voor een nieuw gerecht. Bijvoorbeeld ongelooflijk lekkere bonbons en koekjes gemaakt van bierbostel en Day Old Bread-cookies – gemaakt van één dag oud brood.

Afval waardevol en vooral: lekker? Wij onderzoeken continu of en vooral: hoe dat kan, en streven naar 100% circulaire catering in 2020!

Circulaire Catering

BlueCity streeft naar zero waste events. Ingewikkeld, denk je? Nee hoor: we hebben inmiddels een mooi aanbod samengesteld. Meer over onze leveranciers lees je in onze brochure. 

> download de brochure hier

Samenwerkingspartners Circulaire Catering

Voor de circulaire catering van onze events werken wij samen met lokale partners als Vet & Lazy, SpiritFreggiesManenwolf’s Rokerij & Foodlab, Soephoofd, rotterzwam en Gheestige Willem. Als we met een groothandel werken, dan met biologische groothandel UDEA.

Meer weten over de drijfveren van de bij BlueCity betrokken voedselmakers?