Circulaire zeep van olijfolie, koffiedik of bierbostel – Kusala

Duurzaam douchen zonder palmolie of overbodige plastic verpakkingen? Het kan met de ambachtelijke en circulaire zepen van Kusala. Vrij van palmolie, plastic en gemaakt met 100% natuurlijke ingrediënten zijn deze zeepjes zijn een weldaad voor je lichaam, geest en het milieu.

Wat is circulaire zeep?
circulaire zeep kusala gifts

Een ambachtelijke, harde zeep gemaakt met tenminste één reststroom.  Verzorgende olijfoliezeep met restjes olijfolie van Olivarera, opbeurende koffiezeep van de leftover koffie van rotterzwam of mild-exfoliërende bierzeep met bierbostel van Vet&Lazy, bijvoorbeeld. Die laatste ruikt gelukkig niet naar bier 😉

Materiaal / productie MVO

De zeep wordt zo veel mogelijk circulair gemaakt. Alle ingrediënten zijn van natuurlijke oorsprong, m.u.v. de natronloog. Dit is een synthetische stof die na het verzepen niet schadelijk is. In de zepen vind je geen palmolie, maar wel zo veel mogelijk biologische ingrediënten. Reststukjes zeep worden gedoneerd aan de Pauluskerk Rotterdam. De zeep wordt plasticvrij verpakt in een pergamijn zakje of met een papieren label. Beide materialen zijn biologisch afbreekbaar en recyclebaar.