BlueCity is geen doorsnee bedrijfsverzamelgebouw maar een circulaire voorbeeldstad

In BlueCity verzamelen de pioniers van de blauwe, circulaire economie zich. Like minded entrepreneurs die samenwerken, vooroplopen en een voorbeeld zijn voor de wereld. Reststromen worden op elkaar aangesloten, kennis wordt gedeeld en met de inhoudelijke programmering over circulaire economie blijf je goed op de hoogte van de laatste ontwikkelingen. Onze inhouse investeerder ifund kijkt (indien gewenst) mee met je businessplan en je business case.

Doordat we wekelijks honderden (zakelijke) bezoekers over de vloer krijgen, is BlueCity een uitstekende showroom voor jouw project en/of onderneming en een goede manier om laagdrempelig in contact te komen met jouw toekomstige klanten. In het lab kun je experimenteren en prototypes maken. In het voormalige zwembad creëren we proeftuinen voor prototyping en test-opstellingen. Gasten ontvang je in de verschillende ruimtes voor evenementen, vergaderingen en presentaties. En wil je even niet worden geïnspireerd door andere BlueCitizens tijdens de vele meetups, borrels en gezamenlijk lunches? Dan geniet je in alle rust vanaf je eigen kantoor of werkplek van het prachtige uitzicht over de Maas en de skyline van Rotterdam.

Vestig je bedrijf in BlueCity, vergroot je kennis en netwerk én ontmoet key players binnen de circulaire economie. Verbreed je horizon, blijf voorop lopen en versnel samen met onze dynamische community de transitie naar de circulaire economie.

Ben jij een BlueCitizen? Check of wij elkaar zoeken!

Wat betekent werken in BlueCity?

 • – Dynamische community van like minded entrepreneurs: je werkt te midden van andere makers, doeners en denkers die graag en veel delen: van stage-aanvragen tot subsidie-trainingen, benen op tafel sessies en ad hoc informal borrels. Je ontmoet elkaar tijdens de koffiepauzes, de Meatless MeetUp Monday-lunches en de Blauwe Borrel – of gewoon tijdens een wandelingetje door het gebouw.
 • – Circulair verbouwd, open gestructureerd pand: de unieke locatie en de manier waarop het verbouwd is, brengt de circulaire economie tot leven en maakt het voorstelbaar voor (potentiële) klanten. Door de open indeling heerst er bovendien een open cultuur; je ziet elkaar, letterlijk, vaak. Dat genereert, naast synergie, ook een rijke interactie.
 • – BlueCity Lab: ons in-house laboratorium bestaat uit een wet lab, dry lab en aula. Dankzij deze (voor Nederland unieke combinatie) kunnen materialen in het wet lab vanaf de cel worden gekweekt en vervolgens in het dry lab worden verwerkt tot eindproduct. 
 • – BlueCity Tours: externe bedrijven, vaak een belangrijk aandeel in de circulaire economie, worden regelmatig rondgeleid door het pand, dat daardoor ook een etalage-functie krijgt.
 • – Circular Economy-programmering: dankzij de stevige in-house programmering kun je bijna wekelijks inspiratie opdoen, skills ontwikkelen en tools vinden om slimmer (samen) te werken. Je vergroot je kennis en netwerk én ontmoet key players binnen de circulaire economie. Daardoor verbreed je je horizon en blijf je voorop lopen. Het podium is de plek voor een publiek debat waaraan je kunt deelnemen – én je kunt er zelf plaats op nemen.
 • – Proof of concept: werken aan het testen van jouw nieuwe product en nieuwe inzichten vergaren.
 • – Inhouse investor: de vestiging van stichting ifund geeft op laagdrempelige wijze toegang tot waardevolle feedback én een (kennis)netwerk van investeerders geïnteresseerd in circulaire economie.

Alle prijzen zijn exclusief BTW

BewarenBewaren

BewarenBewarenBewaren

Ruimte voor jouw ideeën

Super Flexwerkplek 100,- per maand

– 1 dag per week flexwerken op diverse locaties in het pand. 100,- per maand
– razendsnelle wifi
– duurzame klimaat- en energievoorzieningen
– toegang tot en korting op diverse vergader- en workshopruimtes

(Flex)Werkplekken 185,- per maand

 • – vijf dagen per week flexwerken op diverse locaties in het pand. 180,- per maand, of
 • – je eigen bureau in een gedeelde kantoorruimte vanaf 215,- per maand
 • – razendsnelle wifi
 • – duurzame klimaat- en energievoorzieningen
 • – toegang tot en korting op diverse vergader- en workshopruimtes 

>> neem nu een kijkje in onze (Flex)Werkplek

Kantoorunit vanaf 229,- per maand

 • – je eigen kantoorunit per 10 m2
 • – bekabelde snelle internetverbinding
 • – toegang tot en gebruik maken van alle vergaderruimtes (fair use policy)

>> neem nu een kijkje in onze kantoorunit

Productieruimte vanaf 90,- per m2

 • – eigen ruimte voor productie, experiment, prototyping
 • – lichte en donkere ruimtes aanwezig
 • – goede laad -en losmogelijkheden
 • – krachtstroom, afzuiginstallaties en wifi aanwezig in overleg

>> neem nu een kijkje in onze productieruimte

BlueCity Lab vanaf 220,- per maand

 • – toegang tot dry lab voor werken met zachte materialen
 • – toegang tot wet lab voor werken met biologisch materiaal, algen, enzymen, etc.
 • – korting op BlueCity Lab events

>> neem nu een kijkje in het BlueCity-lab

 

Ben je geïnteresseerd in een van onze werkplekken? Vul hier dan het formulier in > Formulier Werkplekken

Meer voordelen van werken in BlueCity

Praktische voordelen

 • – Multi-functionele indeling: Handig om alles binnen handbereik te hebben? Binnen BlueCity is ruimte voor kantoor, werkplaats en opslag.
 • – Representatieve eventruimte: Je klanten uitnodigen? Binnen BlueCity zijn verschillende event locaties beschikbaar. Van meeting in de Skybox tot meerdaags event in de Dome (het oude zwembad) – alles kan. Omdat het gebouw een concreet voorbeeld is van het nieuwe denken, zitten ze bij het eerste kopje koffie al in de juiste duurzame mindset.
 • – Centraal gelegen en goede bereikbaar: BlueCity ligt op nog geen vijf minuten van de Ring Rotterdamse Oost A16 en aan een groot parkeerterrein, met twee oplaadpunten voor elektrische auto’s. BlueCity is goed bereikbaar met het OV: vanaf Rotterdam CS met tram 21 of 24, bus 48, metro-station Oostplein, treinstation Rotterdam Blaak én per watertaxi.

Daarnaast werken we aan een reststromenstructuur waarin iedereen zijn ’afval’ kan aanbieden en grondstoffen kan vinden. Zo worden er aan de lopende band onorthodoxe samenwerkingen geboren die bijdragen aan een circulaire werkwijze. BlueCity is een duurzame inspirator en beweegt zich als zodanig in een netwerk van onderzoekers, investeerders, bedrijfsleven en overheid.

Dit zeggen onze ondernemers over werken in BlueCity

“Het gebouw brengt de circulaire economie tot leven en maakt het voorstelbaar voor onze klanten. We hebben maar een kwart van onze uitleg nodig ten opzichte van onze vorige locaties.”  – Jan Jongert, Superuse Studios

“Uniek aan BlueCity zijn de rondleidingen door het pand. Interessante partijen, met vaak een belangrijk aandeel in de circulaire economie, komen daardoor letterlijk bij je over de vloer. Het pand is dankzij die rondleidingen niet alleen een werkruimte, maar ook een etalage.”  – Casper van der Meer, BetterFutureFactory

“In andere bedrijfsverzamelgebouwen was het óók gezellig, maar kwam er iets uit. In BlueCity legden we bij het uitpakken van de verhuisdozen al de eerste contacten, en niet veel later ontstond de eerste samenwerking. Een eye opener!”  – Frans Taminiau, Masters That Matter

Ja, ik wil werkruimte huren!

Mooi! Je kunt zelfs een dagje komen proefdraaien. Neem contact met ons op, bel ons (010) 307 22 47 of vul onderstaand formulier in. Wij nemen dan z.s.m. contact met je op.

 • Om je vraag zo goed en snel mogelijk te beantwoorden, verzoeken we je om onderstaand formulier in te vullen:

This is BlueCity
This is the pool of possibilities.
A playground for circular business.