BlueCity is hét Rotterdamse clubhuis van de circulaire economie

De stap naar de circulaire economie zetten we samen – en dít is het moment om door te pakken. In 2050 heeft Nederland een duurzame, volledig circulaire economie, volgens het Rijksbrede ‘Nederland Circulair in 2050’. In Rotterdam is circulair zelfs al in 2030 de maatstaf – en BlueCity is de plek waar dat wordt waargemaakt.

Die circulaire ambitie realiseren, dat doen we met elkaar. En nu is het moment; er komt ruimte vrij in ons ecosysteem. Ruimte om te groeien van intentie naar impact, en om samen de stap naar een 100% circulaire economie te zetten. Spring jij in ons ecosysteem? Bekijk de mogelijkheden.

 

BewarenBewaren

BewarenBewarenBewaren

Over BlueCity

In voormalig Tropicana verzamelen zich de pioniers van de circulaire economie. Er bloeit een dynamische community van like minded entrepreneurs die bezoekers van over de hele wereld aantrekt. Daarmee vergroot je je zichtbaarheid en ontmoet je op laagdrempelige wijze key players uit de sector én potentiële launching customers. 

In het BlueCity Lab kun je experimenteren en prototypes maken. In het voormalige zwembad creëren we proeftuinen voor prototyping. Gasten ontvang je in de verschillende ruimtes voor evenementen, vergaderingen en presentaties.

Met de inhoudelijke programmering blijf je op de hoogte van de laatste ontwikkelingen. De vestiging van stichting ifund geeft op laagdrempelige wijze toegang tot feedback én een (kennis)netwerk van investeerders.

Werken in het ecosysteem dat BlueCity heet, helpt om je impact te vergroten, je bedrijf te groeien van schattig naar schaal, en de transitie naar de circulaire economie te versnellen.

Wat betekent werken in BlueCity?

BlueCity is de plek in de stad waar ondernemende Rotterdammers elkaar ontmoeten en aan de slag gaan met een duurzamere economie. 

  • • Circulair verbouwd, open gestructureerd pand: de unieke locatie brengt de circulaire economie tot leven en maakt het voorstelbaar voor (potentiële) klanten. Door de open indeling heerst er een open cultuur, goed voor synergie en interactie.
  • • BlueCity Lab: ingericht voor de ontwikkeling van materialen van de toekomst met een speciale ruimte voor bacteriën, algen en een makerspace met 3d printers, CNC-frees en lasercutters. Hier ontwikkel je de oplossingen voor jouw product en ontmoet je inspirerende biotechnologen en ontwerpers.
  • • Samenwerking met Hogeschool Rotterdam: BlueCity biedt studenten de kans om vanuit een circulaire praktijksituatie aan de slag te gaan en bereidt hen voor op de arbeidsmarkt. Samen leiden we de ondernemers van morgen op.
  • • BlueCity Tours: bedrijven van over de hele wereld worden rondgeleid door het pand, dat daardoor ook een showroom-functie krijgt; je kunt jouw nieuwe concept/product aan een brede groep bezoekers tonen en zo nieuwe inzichten vergaren. Pre-COVID19: meer dan 17.000 bezoekers per jaar. 
  • • Programmering op snijvlak van duurzaamheid, innovatie en ondernemerschap: ontwikkel je skills en vind tools om slimmer (samen) te werken. Het podium is de plek voor een publiek debat waaraan je kunt deelnemen – én je kunt er zelf plaats op nemen.
  • • Impact Investor: de vestiging van stichting ifund geeft op laagdrempelige wijze toegang tot waardevolle feedback én een (kennis)netwerk van investeerders geïnteresseerd in circulaire economie.

Werkplekken

Super Flexwerkplek | €140,- per maand

Af en toe werken vanuit een andere omgeving? Dan is een super flexwerkplek iets voor jou. Met dit abonnement kan je één dag per week flexwerken op diverse locaties in het pand. 

→ lees meer over de voordelen van een super flexwerkplek


Flexwerkplek | €260,- per maand

Werken vanuit een inspirerende omgeving maar geen behoefte aan een vast bureau? Dan is een flexwerkplek iets voor jou. Met dit abonnement kan je vijf dagen per week flexwerken op diverse locaties in het pand én heb je toegang tot en kan je gebruik maken van alle vergaderruimtes.

→ lees meer over de voordelen van een flexwerkplek


Vast bureau | €308,- per maand

Ben je op zoek naar een vast stek om te werken maar ontmoet je ook graag andere, like-minded entrepreneurs? Dan is een eigen bureau in een gedeelde kantoorruimte iets voor jou. Naast een vast bureau krijg je toegang tot en kan je gebruik maken van alle vergaderruimtes.


Kantoorunit | vanaf €39,50,- per m2 per maand

Op zoek naar een eigen ruimte voor jouw circulaire onderneming – en ben je wel in voor iets bijzonders? Dan is een eigen kantoorunit in BlueCity iets voor jou.

→ lees meer over de voordelen van een kantoorunit


Productieruimte | vanaf €13,- per m2 per maand

Dringend behoefte aan een eigen productieruimte voor jouw circulaire idee of bedrijf? In BlueCity kan je een eigen ruimte voor productie, experimenteren & prototyping huren. Daarnaast heb je ook toegang tot de kantoorvleugel, zodat je zakelijke partners in een nette vergaderruimte kan ontvangen.

→ lees meer over de voordelen van een productieruimte


FoodHub | vanaf €1.350,- per maand

Ben jij een food ondernemer? De FoodHub ligt in het hart van BlueCity, is 100% HACCP-proof, voorzien van inloopvries- en koelcellen en verder in te delen naar eigen wens. Daarnaast heb je ook toegang tot de kantoorvleugel, zodat je zakelijke partners in een nette vergaderruimte kan ontvangen.

→ lees meer over de voordelen van de FoodHub


BlueCity Lab | vanaf €215,- per maand

Het BlueCity Lab werkt met abonnementen die toegang bieden tot een dry lab (voor werken met zachte materialen) en wet lab (voor werken met biologisch materiaal, algen, enzymen, etc.), gebruik van alle apparaten, incl. kluisje en korting op BlueCity events.

bekijk de website van BlueCity Lab voor uitgebreide informatie

Meer voordelen van werken in BlueCity

Meer voordelen van werken in BlueCity

• Multi-functionele indeling: binnen BlueCity is ruimte voor kantoor, productieruimte (inclusief 100% HACCP-proof FoodHub) en opslag

• Representatieve eventruimte: binnen BlueCity zijn verschillende event locaties beschikbaar. Van meeting in de Skybox tot meerdaags event in het oude zwembad – alles kan. Omdat het gebouw een concreet voorbeeld is van het nieuwe denken, zitten ze bij het eerste kopje koffie al in de juiste duurzame mindset.

• Reststromenstructuur waarin iedereen zijn ’afval’ kan aanbieden en grondstoffen kan vinden.

• Toegang tot het BlueCity Lab, met alle apparatuur en machines die je nodig hebt om je prototype te maken. Van 3d-printer en lasersnijder, tot autoclaaf, flowkast en microscoop.

• Centraal gelegen en goed bereikbaar: BlueCity ligt op nog geen vijf minuten van de Ring Rotterdam Oost A16 en aan een parkeerterrein, met twee oplaadpunten voor elektrische auto’s. Ook goed bereikbaar met het OV: vanaf Rotterdam CS met tram 21 of 24, bus 48, metro-station Oostplein, treinstation Rotterdam Blaak én per watertaxi.

 

Dit zeggen andere ondernemers

Ja, ik spring in het ecosysteem van BlueCity

Mooi! Je kunt zelfs een dagje komen proefdraaien.

>> neem contact met ons op, bel ons (010) 307 22 47 of vul onderstaand formulier in.
Wij nemen dan z.s.m. contact met je op.

  • Om je vraag zo goed en snel mogelijk te beantwoorden, verzoeken we je om onderstaand formulier in te vullen:

This is BlueCity
This is the pool of possibilities.
A playground for circular business.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

en ontvang updates uit onze circulaire voorbeeldstad!