BlueCity Lab

Dringend behoefte aan laboratorium om jouw circulaire idee te onderzoeken? Dat kan in het BlueCity Lab. Het Lab is gevestigd in de oude kleedkamers van voormalig tropisch zwemparadijs Tropicana en zal bestaan uit een wet lab en dry lab; op termijn komt daar ook nog een taste lab bij. Door deze unieke combinatie, de enige in Nederland, kunnen materialen vanaf de cel worden gekweekt in het wet lab en vervolgens in het dry lab worden verwerkt tot eindproduct. Een verpakkingsmateriaal van oesterzwammen-mycelium bijvoorbeeld, of een tas van kombucha-leer, gemaakt van bacteriën en gisten, gekleurd met bacteriële inkt – stuk voor stuk in het Lab ontwikkeld.

Wat kun je in het BlueCity Lab?Het BlueCity Lab bestaat uit een wet lab en een dry lab, en beschikt over een dynamische community van ondernemers, onderzoekers en (bio)designers.

In het dry lab kan je bijvoorbeeld lasersnijden, 3d-printen, zagen, timmeren, plastic verwerken, pottenbakken en frezen. In het wet lab is een clean room waar je experimenten veilig zijn voor rondzwevende bacteriën en kun je werken met een flowkast, autoclaaf, vortexmixers, bunsenbranders en meer.

 

Wat betekent werken in BlueCity

  • – Dynamische community van like minded entrepreneurs: je werkt te midden van andere makers, doeners en denkers die graag en veel delen: van stage-aanvragen tot subsidie-trainingen, benen op tafel sessies en ad hoc informal borrels. Je ontmoet elkaar tijdens de koffiepauzes, de Meatless MeetUp Monday-lunches en de Blauwe Borrel – of gewoon tijdens een wandelingetje door het gebouw.
  • – Circulair verbouwd, open gestructureerd pand: de unieke locatie en de manier waarop het verbouwd is, brengt de circulaire economie tot leven en maakt het voorstelbaar voor (potentiële) klanten. Door de open indeling heerst er bovendien een open cultuur; je ziet elkaar, letterlijk, vaak. Dat genereert, naast synergie, ook een rijke interactie.
  • – BlueCity Lab: ons in-house laboratorium bestaat uit een wet lab, dry lab en taste lab. Dankzij deze (voor Nederland unieke combinatie) kunnen materialen in het wet lab vanaf de cel worden gekweekt en vervolgens in het dry lab worden verwerkt tot eindproduct. Het taste lab biedt ruimte aan innovatieve foodpreneurs.
  • – BlueCity Tours: externe bedrijven, vaak een belangrijk aandeel in de circulaire economie, worden regelmatig rondgeleid door het pand, dat daardoor ook een etalage-functie krijgt.
  • – Circular Economy-programmering: dankzij de stevige in-house programmering kun je bijna wekelijks inspiratie opdoen, skills ontwikkelen en tools vinden om slimmer (samen) te werken. Je vergroot je kennis en netwerk én ontmoet key players binnen de circulaire economie. Daardoor verbreed je je horizon en blijf je voorop lopen. Het podium is de plek voor een publiek debat waaraan je kunt deelnemen – én je kunt er zelf plaats op nemen.
  • – Proof of concept: werken aan het testen van jouw nieuwe product en nieuwe inzichten vergaren.
  • – Inhouse investor: de vestiging van stichting ifund geeft op laagdrempelige wijze toegang tot waardevolle feedback én een (kennis)netwerk van investeerders geïnteresseerd in circulaire economie.

Testimonials

“Alle ondernemers werken aan dezelfde transitie, en dat ontwapent. Je deelt kennis, ervaringen en ideeën en helpt elkaar vooruit. Dat geeft een sterke gezamelijke drive.” – Frans Taminiau, Master That Matter

“BlueCity is niet te chique, en niet te crappy. Het pand heeft de wow-factor en straalt innovatie uit.” – Casper van der Meer, BetterFutureFactory

“BlueCity is het testbed voor de innovaties waarvan we al jaren dromen.”  – Jan Jongert, Superuse Studios

“Mede door de open indeling van BlueCity heerst er een heel open cultuur; je ziet elkaar, letterlijk, vaak. Dat geeft niet alleen synergie, maar ook een rijke interactie.” – Frans Taminiau, Master That Matter

Zoek je eigenlijk iets anders?

Naast het BlueCity Lab biedt BlueCity ook productieruimtes, flexplekken, het BlueCity Lab en kantoorunits. Bekijk hier alle verschillende soorten werkruimtes in BlueCity.

Praktische voordelen

Naast flexwerkplekken, kantoor units, productieruimtes en laboratoria biedt BlueCity ook:

– Multi-functionele indeling: Handig om alles binnen handbereik te hebben? Binnen BlueCity is ruimte voor kantoor, werkplaats en opslag.

– Representatieve eventruimte: Je klanten uitnodigen? Binnen BlueCity zijn verschillende event locaties beschikbaar. Van meeting in de Skybox tot meerdaags event in de Dome (het oude zwembad) – alles kan. Omdat het gebouw een concreet voorbeeld is van het nieuwe denken, zitten ze bij het eerste kopje koffie al in de juiste duurzame mindset.

– Centraal gelegen en goede bereikbaar: BlueCity ligt op nog geen vijf minuten van de Ring Rotterdamse Oost A16 en aan een groot parkeerterrein, met twee oplaadpunten voor elektrische auto’s. BlueCity is goed bereikbaar met het OV: vanaf Rotterdam CS met tram 21 of 24, bus 48, metro-station Oostplein, treinstation Rotterdam Blaak én per watertaxi.

Daarnaast werken we aan een reststromenstructuur waarin iedereen zijn ’afval’ kan aanbieden en grondstoffen kan vinden. Zo worden er aan de lopende band onorthodoxe samenwerkingen geboren die bijdragen aan een circulaire werkwijze. BlueCity is een duurzame inspirator en beweegt zich als zodanig in een netwerk van onderzoekers, investeerders, bedrijfsleven en overheid.

BlueCity lab

BlueCity lab

BlueCity lab

Meer weten over het BlueCity Lab?

Mooi! Je kunt zelfs een dagje komen proefdraaien. Neem contact met ons op, bel ons (010) 307 22 47 of vul onderstaand formulier in. Wij nemen dan z.s.m. contact met je op.

Werkplekken

  • Om je vraag zo goed en snel mogelijk te beantwoorden, verzoeken we je om onderstaand formulier in te vullen:

This is where we realize a new paradise.
So jump in, feel free and blue your thing.
We’re all part of something big!