Kantoorunit

Innovatieve bedrijven in BlueCity

 

Op zoek naar een eigen ruimte voor jouw circulaire onderneming – en ben je wel in voor iets bijzonders? BlueCity is gevestigd in het voormalige zwemparadijs Tropicana, aan de Maas in Rotterdam, en biedt werkplekken voor innovatieve circulaire ondernemers. Van starter en zzp-er tot scale-upsmet een productielijn. Hoor jij erbij? Kijk hier of jij de BlueCitizen bent die we zoeken.

Mogelijkheden

 • – afsluitbare, vrij in te richten kantoorunits
 • – vanaf 10 vierkante meter
 • – vanaf 229 ex. BTW  per maand
 • – razendsnelle bekabelde internetaansluiting en wifi
 • – duurzame klimaat- en energie voorzieningen
 • – toegang tot vergader- workshop- en presentatie ruimtes (fair use policy)

Wat betekent werken in BlueCity

 • Dynamische community van like minded entrepreneurs: je werkt te midden van andere makers, doeners en denkers die graag en veel delen: van stage-aanvragen tot subsidie-trainingen, benen op tafel sessies en ad hoc informal borrels. Je ontmoet elkaar tijdens de koffiepauzes, de Monday Meal Deal-lunches en de Blauwe Borrel – of gewoon tijdens een wandelingetje door het gebouw.
 • Circulair verbouwd, open gestructureerd pand: de unieke locatie en de manier waarop het verbouwd is, brengt de circulaire economie tot leven en maakt het voorstelbaar voor (potentiële) klanten. Door de open indeling heerst er bovendien een open cultuur; je ziet elkaar, letterlijk, vaak. Dat genereert, naast synergie, ook een rijke interactie.
 • BlueCity Lab: ons in-house laboratorium bestaat uit een wet lab, dry lab en taste lab. Dankzij deze (voor Nederland unieke combinatie) kunnen materialen in het wet lab vanaf de cel worden gekweekt en vervolgens in het dry lab worden verwerkt tot eindproduct. Het taste lab biedt ruimte aan innovatieve foodpreneurs.
 • BlueCity Tours: externe bedrijven, vaak een belangrijk aandeel in de circulaire economie, worden regelmatig rondgeleid door het pand, dat daardoor ook een etalage-functie krijgt.
 • Circular Economy-programmering: dankzij de stevige in-house programmering kun je bijna wekelijks inspiratie opdoen, skills ontwikkelen en tools vinden om slimmer (samen) te werken. Je vergroot je kennis en netwerk én ontmoet key players binnen de circulaire economie. Daardoor verbreed je je horizon en blijf je voorop lopen. Het podium is de plek voor een publiek debat waaraan je kunt deelnemen – én je kunt er zelf plaats op nemen.
 • Proof of concept: werken aan het testen van jouw nieuwe product en nieuwe inzichten vergaren.
 • Inhouse investor: de vestiging van stichting ifund geeft op laagdrempelige wijze toegang tot waardevolle feedback én een (kennis)netwerk van investeerders geïnteresseerd in circulaire economie.

Praktische voordelen

 • – Multi-functionele indeling: Handig om alles binnen handbereik te hebben? Binnen BlueCity is ruimte voor kantoor, werkplaats en opslag.
 • – Representatieve eventruimte: Je klanten uitnodigen? Binnen BlueCity zijn verschillende event locaties beschikbaar. Van meeting in de Skybox tot meerdaags event in het voormalig tropisch zwembad – alles kan. Omdat het gebouw een concreet voorbeeld is van het nieuwe denken, zitten ze bij het eerste kopje koffie al in de juiste duurzame mindset.
 • – Centraal gelegen en goede bereikbaar: BlueCity ligt op nog geen vijf minuten van de Ring Rotterdamse Oost A16 en aan een groot parkeerterrein, met twee oplaadpunten voor elektrische auto’s. BlueCity is goed bereikbaar met het OV: vanaf Rotterdam CS met tram 21 of 24, bus 48, metro-station Oostplein, treinstation Rotterdam Blaak én per watertaxi.

Daarnaast werken we aan een reststromenstructuur waarin iedereen zijn ’afval’ kan aanbieden en grondstoffen kan vinden. Zo worden er aan de lopende band onorthodoxe samenwerkingen geboren die bijdragen aan een circulaire werkwijze. BlueCity is een duurzame inspirator en beweegt zich als zodanig in een netwerk van onderzoekers, investeerders, bedrijfsleven en overheid.

Testimonials

“Blue City is een duurzame inspirator: vanwege de opzet en ondernemers blijft dit nog lange tijd een voorloper in Nederland en Europa. Dat genereert erg veel media-aandacht zowel voor het gebouw als voor ons als deelnemer.”  – Jan Jongert, Superuse Studios

“Met een in-house investor heb je, op laagdrempelige wijze, toegang tot waardevolle feedback én een gigantisch netwerk van in circulaire economie geïnteresseerde investeerders. Dat is enorm waardevol.” – Casper van der Meer, BetterFutureFactory

“Het gebouw is een concreet voorbeeld van het nieuwe denken. Je zit bij het eerste kopje koffie al in de duurzame mindset.” – Frans Taminiau, Master That Matter

Zoek je eigenlijk iets anders?

Naast kantoorunits biedt BlueCity ook flexplekken, productieruimtes en het BlueCity Lab.
Bekijk hier alle verschillende soorten werkruimtes in BlueCity.

Verder in BlueCity

Naast flexwerkplekken, kantoor units, productieruimtes en laboratoria biedt BlueCity ook:

• locaties voor bedrijfsbijeenkomsten en -events
• verschillende vergaderlocaties
• Bluetiek: een etalage voor alle circulaire producten van ondernemers in BlueCity
• Aloha, ons inpandige café-restaurant met geweldige espresso, verrassende menukaart en cocktailbar.

En vooral: een warm bad en netwerk met tientallen cracks en vooral doeners in groen ondernemen en nieuwe businessmodellen.
Er wordt nu al intensief samengewerkt en geëxperimenteerd en de ideeën lopen uit onze poriën. Zo experimenten we met onderlinge materiaalstromen, zien we eerste aanzetten voor een pand-breed composteer-plan en zijn de eerste onorthodoxe samenwerkingen geboren.

We bewegen ons daarnaast in een netwerk van onderzoekers, investeerders, bedrijfsleven en overheid

Kantoorunit

Kantoorunit

Kantoorunit

Interesse in een kantoor unit in BlueCity?

Mooi! Je kunt zelfs een dagje komen proefdraaien. Neem contact met ons op, bel ons (010) 307 22 47 of vul onderstaand formulier in. Wij nemen dan z.s.m. contact met je op.

Werkplekken

 • Om je vraag zo goed en snel mogelijk te beantwoorden, verzoeken we je om onderstaand formulier in te vullen:

This is the place to be,
for workspaces, events, meetings,
coffee, cocktails and radical disruption.