Out of the box eventlocatie

Zoek je een event ruimte met een rauw randje waar service hoog in het vaandel staat? Bingo! Met 12.000 m2 is BlueCity zeer geschikt voor vergaderingen en congressen met aparte ruimtes voor break-out sessies. Het unieke uitzicht en de bijzonder geschiedenis van het pand maken BlueCity dé plek voor out of the box events. Oók met de COVID19-maatregelen – check de mogelijkheden in coronatijd.

 Wat BlueCity onder andere te bieden heeft:

  • • Verschillende event ruimtes van 5 tot 200 personen
  • • Hybride events
  • • Catering van nu: duurzaam, lokaal, seizoensgebonden en circulair
  • • Zeer goede bereikbaarheid
  • • Inspirerende rondleidingen, sprekers en workshops van en door ondernemers in BlueCity

Hybride Events

In tijden van social distancing is een hybride event een uitkomst: je bereikt er meer mensen mee, terwijl je dezelfde mate van interactie kunt borgen.
> bekijk de mogelijkheden van hybride events in BlueCity.

Circulaire catering

Voor onze catering werken we met wat lokaal voorhanden is. Denk: bier van BlueCity-brouwers Vet&Lazy en lokale wildpluklimo’s.

Ook kopen we scherp in; we gebruiken alleen wat écht nodig is. Hierna meten wij de porties precies af; niet omdat we knieperig zijn, maar om voedselverspilling tegen te gaan. En wat overblijft geven we mee in een doggybag, of gebruiken we als ingrediënt voor een nieuw gerecht.

Ingewikkeld? We werken met Circulaire Catering-pakketten in verschillende prijsklassen. Ons menu verandert met de seizoenen mee, is vegetarisch, biologisch en wordt geserveerd als buffet. En: is er sprake van voedselallergieën of andere dieetrestricties? Geef het vooral aan, wij denken graag mee!
bekijk onze circulaire cateringmogelijkheden

Bereikbaarheid

BlueCity ligt centraal in de stad, met fantastisch uitzicht over de maas, en is goed bereikbaar met het OV. Metro station oostplein ligt op 5 minuten loopafstand en station Blaak ben je met 10 minuten. Vanaf Rotterdam CS met tram 21 of 24 of bus 48. Ook zijn wij per watertaxi te bereiken

Kom je met de auto? Dat is geen probleem, want op nog geen vijf minuten afstand ligt de ring Rotterdamse Oost A16.
Op het terrein van BlueCity zijn +/- 150 parkeerplaatsen. Ook hebben we twee oplaadpunten voor elektrische auto’s.
Het parkeerterrein wordt beheerd door de gemeente, daarom is het betaald parkeren (tegen gemeentetarief, zone 600) van 09:00-18:00 uur.

Rondleiding

Niet alleen vergaderen in BlueCity, maar ook letterlijk achter de schermen van onze circulaire voorbeeldstad kijken? Dat kan, met onze BlueCity Tours. Te voet door ons 12.000 m2 tellende pand krijg je een goed beeld van wat dat nou eigenlijk is, die circulaire economie.

Praktisch:

  • – de rondleiding duurt 1 uur
  • – inclusief welkomstdrankje
  • – maximaal 30 personen per rondleiding (meerdere groepen tegelijk is mogelijk)

 

Ervaar onze circulaire voorbeeldstad

Dompel jezelf onder in de Blauwe Economie en voeg niet alleen BlueCity tour toe aan je event. Hoor meer over het circulair ondernemen met een spreker of ga zelf aan de slag met een circulaire workshop. Wij helpen je graag bij het creëren van een inspirerend programma op maat*, of dat nu online of offline is.

 

 

* ) Rondleidingen, sprekers en workshops zijn ook los te boeken.

De Balzaal

Hybride Events

De Skybox

De mogelijkheden

De Balzaal

De Balzaal van BlueCity was het partycentrum van voormalig Tropicana. Tijdens een omvangrijke renovatie is de balzaal totaal vernieuwd tot conferentie-ruimte met een weids uitzicht over de Maas, ons voormalige subtropisch zwemparadijs en de stad.
De Balzaal heeft een goede akoestiek, ook bij grote groepen mensen en is een inspirerende plek voor een bedrijfsborrel, om een presentatie of conferentie te geven of een receptie te organiseren.
lees meer over De Balzaal

De Skybox

De Skybox is de voormalige board room van Tropicana. Deze volledig gerenoveerde ruimte biedt (al zeggen we ‘t zelf) magistraal uitzicht over Maas, Willemsbrug en Erasmusbrug. Nog een pluspunt? De Skybox is circulair ingericht, met meubels van oude visnetten en tafels van afgedankte meerpalen.
lees meer over de Skybox

Hybride Events

Met een hybride event, ideaal in tijden van social distancing, kun je een enorm publiek bereiken en aan je bedrijf binden. Maar hoe pak je dat aan? BlueCity denkt graag mee én organiseert desgewenst het hele event, zoals de programmering, de techniek inclusief streaming, de communicatie en natuurlijk de locatie, inclusief catering.

lees meer over hybride events

Dit vonden anderen

Rabobank Rotterdam

“De dag is een groot succes geweest, mede door het inspirerende verhaal van Mark en BlueCity. Vanuit het team heb ik alleen maar positieve geluiden gehoord. (…) De locatie is uniek op zichzelf en het verhaal van “verbeter de planeet” naar het niveau van enzymen in een kweekzak voor champignons is fascinerend.”

Biomimicry NL

Iedereen was erg tevreden over het inhoudelijke programma, de locatie, de rondleiding (superenthousiast!), het eten etc. Voor mij persoonlijk heel leuk om nu eens te zien wat BlueCity doet. Zal het zeker in mijn hoofd houden voor toekomstige workshop locaties.”

Potsdam Institute for Climate Impact Research

“Thanks for the great event! BlueCity was a really special place for all of us!”

Circle-Economy

“Dank voor jullie bijdrage aan onze persreis. We hebben veel positieve reacties ontvangen, van de individuele journalisten en van Buitenlandse Zaken. De diversiteit in jullie verhalen, sectoren en persoonlijkheden gaf een goed beeld van de verscheidenheid aan mogelijkheden binnen en kansen van circulaire economie.”

Welkom in BlueCity

Eventbrochure

In onze eventbrochure vind je ons volledige assortiment en prijzen. Download de brochure

Meer weten?

Heb je interesse in één van onze locaties? Mooi! Bel ons (010) 307 22 47 of maak een afspraak, wij denken graag met je mee:

  • Vast telefoonnummer
  • Laat hierboven even weten wat je vraag is, dan kunnen we sneller helpen!

This is the place to be,
for workspaces, events, meetings,
coffee, cocktails and radical disruption.