Out of the box eventlocatie

Zoek je een bedrijfsruimte waar alles perfect geregeld is? Waar marmeren vloeren je tegemoet glimmen en waar een fantastisch lichtplan je bij schijnt? Dan moet je niet in BlueCity zijn.

In onze eventbrochure vind je ons volledige assortiment en prijzen. Download de brochure.

BlueCity is – letterlijk – een zwembad vol mogelijkheden. BlueCity is gevestigd in het voormalige Tropicana, een subtropisch zwemparadijs waar ondernemers vol enthousiasme afkoersen op een economie waar de output van de ene ondernemer de input van de ander is. Zo wordt er een voorbeeldstad ontwikkelt waar afval niet bestaat. Temidden van die pioniers dynamiek en gewoon DOEN bieden wij verschillende inspirerende eventruimtes.

Dus: stap achter je bureau vandaan en spring in het diepe!

BlueCity is niet hoogglans wit en heeft tapijttegels noch systeemplafond, maar biedt wél:

•  verschillende soorten eventruimtes (van 5 tot 200 personen)
•  bijzondere, volledig verzorgde circulaire catering en bar
•  zeer goede bereikbaarheid

BlueCity ligt aan de Maas, vlakbij het centrum en station Blaak, aan een uitvalsweg, met een briljant uitzicht. Met in totaal 12.000 m2 is BlueCity zeer geschikt voor vergaderingen en congressen, met aparte ruimtes voor break-out sessies. Het unieke uitzicht en dito verhaal maken BlueCity dé plek voor out of the box events.

De Balzaal

De Skybox

De Discozaal

De Aula

De Meetingspace

De mogelijkheden

De Skybox

De Skybox is de voormalige board room van Tropicana. Deze volledig gerenoveerde ruimte biedt (al zeggen we ‘t zelf) magistraal uitzicht over Maas, Willemsbrug en Erasmusbrug. Nog een pluspunt? De Skybox is circulair ingericht, met meubels van oude visnetten en tafels van afgedankte meerpalen.
lees meer over de Skybox

De Balzaal

De Balzaal van BlueCity was het partycentrum van voormalig Tropicana. Tijdens een omvangrijke renovatie is de balzaal totaal vernieuwd tot conferentie-ruimte met een weids uitzicht over de Maas, ons voormalige subtropisch zwemparadijs en de stad.
De Balzaal heeft een goede akoestiek, ook bij grote groepen mensen en is een inspirerende plek voor een bedrijfsborrel, om een presentatie of conferentie te geven of een receptie te organiseren.
lees meer over De Balzaal

De Discozaal

De DiscoZaal bevindt zich in de circulaire kantoorvleugel van BlueCity;  een grote ruimte met enorme ramen aan weerszijden. Deze ramen bieden aan de ene kant met uitzicht op de Maasboulevard en aan de andere kant op de circulaire ondernemers van BlueCity. Een perfecte plek voor een inspirerende team sessie dus!

lees meer over De Discozaal

De Aula

De Aula bevindt zich in de oude doucheruimte van het zwembad. Deze rauwe locatie is perfect voor pressure cooker- en werksessies. Kom de Aula in met een doel en verlaat de ruimte pas als je klaar bent.

lees meer over De Aula

De Meetinspace

De Meetingspace is een kantoor op de plek waar vroeger de kleedkamers waren. De space is gebruik als flexwerkplek waar makers hun codes schrijven en schetsen worden uitgewerkt tot echte plannen. Een inspirerende ruimte dus!

lees meer over De Meetingspace

Dit vonden anderen

Rabobank Rotterdam

“De dag is een groot succes geweest, mede door het inspirerende verhaal van Mark en BlueCity. Vanuit het team heb ik alleen maar positieve geluiden gehoord. (…) De locatie is uniek op zichzelf en het verhaal van “verbeter de planeet” naar het niveau van enzymen in een kweekzak voor champignons is fascinerend.”

Biomimicry NL

Iedereen was erg tevreden over het inhoudelijke programma, de locatie, de rondleiding (superenthousiast!), het eten etc. Voor mij persoonlijk heel leuk om nu eens te zien wat BlueCity doet. Zal het zeker in mijn hoofd houden voor toekomstige workshop locaties.”

Potsdam Institute for Climate Impact Research

“Thanks for the great event! BlueCity was a really special place for all of us!”

Circle-Economy

“Dank voor jullie bijdrage aan onze persreis. We hebben veel positieve reacties ontvangen, van de individuele journalisten en van Buitenlandse Zaken. De diversiteit in jullie verhalen, sectoren en persoonlijkheden gaf een goed beeld van de verscheidenheid aan mogelijkheden binnen en kansen van circulaire economie.”

Pionieren in BlueCity

De voordelen / aanvullende diensten

Omgeving

Voormalig Tropicana is een originele en inspirerende omgeving met het mooiste uitzicht over de Maas, de Rotterdamse skyline én het voormalig subtropisch zwemparadijs. Uniek in de stad – en eigenlijk ook wel in het hele land.

Bereikbaarheid

BlueCity ligt centraal in de stad, is goed bereikbaar met het OV en ligt aan een uitvalsweg:

• op nog geen vijf minuten van de Ring Rotterdamse Oost A16
• bereikbaar vanaf Rotterdam CS met tram 21 of 24, bus 48, metro-station Oostplein, treinstation Rotterdam Blaak én per watertaxi

Parkeren

Kom je met de auto? Dat is geen probleem. Op het terrein van BlueCity zijn:

  • +/- 150 parkeerplaatsen, achter het pand en grote parkeerplaats aan de zijkant
  • twee oplaadpunten voor elektrische auto’s

Het parkeerterrein wordt beheerd door de gemeente, daarom is het betaald parkeren (tegen gemeentetarief, zone 600) van 09:00-18:00 uur.

Catering

Voor onze catering werken we met wat lokaal voor handen is. Denk: bier van BlueCity-brouwers Vet&Lazy, lokale wildpluklimo’s en out-of-the-box circulaire snacks van day old bread cookies van Gheestige Willem i.s.m de Ondergrondse Bakker.

Ook kopen we scherp in; we gebruiken alleen wat écht nodig is. Hierna meten wij de porties precies af; niet omdat we knieperig zijn, maar om voedselverspilling tegen te gaan. En wat overblijft geven we mee in een doggybag, of gebruiken we als ingrediënt voor een nieuw gerecht.
Ingewikkeld? Valt wel mee; we werken met Circulaire Catering-pakketten in verschillende prijsklassen. Ons menu verandert met de seizoenen mee, is vegetarisch, biologisch en wordt geserveerd als buffet. En: is er sprake van voedselallergieën of andere dieetrestricties? Geef het vooral aan, wij denken graag mee!
bekijk onze circulaire cateringmogelijkheden

Rondleiding

Niet alleen vergaderen in BlueCity, maar ook letterlijk achter de schermen van onze circulaire voorbeeldstad kijken? Dat kan, met onze BlueCity Tours. Te voet door ons 12.000 m2 tellende pand krijg je een goed beeld van wat dat nou eigenlijk is, die circulaire economie.

Praktisch:

  • de rondleiding duurt 1 uur
  • inclusief welkomstdrankje
  • maximaal 40 personen per rondleidingen (meerdere groepen tegelijk mogelijk)

lees meer over de rondleidingen in BlueCity

Eventbrochure

In onze eventbrochure vind je ons volledige assortiment en prijzen. Download de brochure

Meer weten?

Heb je interesse in één van onze locaties? Mooi! Bel ons (010) 307 22 47 of maak een afspraak, wij denken graag met je mee:

  • Laat hierboven even weten wat je vraag is, dan kunnen we sneller helpen!

This is the place to be,
for workspaces, events, meetings,
coffee, cocktails and radical disruption.