Duurzame eventlocatie in Rotterdam

Zoek je een duurzame eventlocatie in Rotterdam met een rauw randje waar service hoog in het vaandel staat? Bingo! Met 12.000 m2 is BlueCity zeer geschikt voor vergaderingen en congressen met aparte ruimtes voor break-out sessies. Het unieke uitzicht en de bijzonder geschiedenis van het pand maken BlueCity dé plek voor een out of the box event.

Wat BlueCity te bieden heeft:

→ Verschillende event ruimtes van 5 tot 200 personen

→ Hybride events (een mix van online en offline)

→ Catering van nu: duurzaam, lokaal, seizoensgebonden en circulair

→ Inspirerende rondleidingen, sprekers, workshops van en door ondernemers uit BlueCity

Bereikbaarheid

BlueCity ligt centraal in de stad Rotterdam en is goed bereikbaar met het openbaar vervoer. Metrostation Oostplein ligt op 5 minuten loopafstand en vanaf treinstation Blaak ben je er met 10 minuten wandelen. Vanaf Rotterdam CS kan je tram 21 of 24 richting halte Oostplein pakken. Ook zijn wij per watertaxi te bereiken

Kom je met de auto? Dat is geen probleem, want op nog geen vijf minuten rijden ligt de ring Rotterdamse Oost A16. Het parkeerterrein wordt beheerd door de gemeente, daarom is het betaald parkeren (tegen gemeentetarief, zone 600) van 09:00-18:00 uur.

Bij vragen kan je contact opnemen met ons events team via events@bluecity.nl of bel naar (010) 307 22 47

Onze eventlocaties

De Balzaal

De Balzaal was het partycentrum van voormalig Tropicana. Tijdens een omvangrijke renovatie is de zaal totaal vernieuwd tot conferentie-ruimte met een weids uitzicht over de Maas, ons voormalige subtropisch zwemparadijs en de stad. De Balzaal heeft een goede akoestiek, ook bij grote groepen mensen, en is een inspirerende plek voor een bedrijfsborrel, om een presentatie of conferentie te geven of een receptie te organiseren.

lees meer over de Balzaal


De Dome

Wat vroeger het golfslagbad was, is tegenwoordig een unieke eventlocatie in BlueCity. In het oude golfslagbad is een knusse ruimte gecreëerd voor seminars, presentaties, borrels of voor een uniek diner. Daarnaast is er in de Dome genoeg ruimte om op verschillende plekken break-out sessies te organiseren.

lees meer over de Dome


De Skybox

De Skybox is de voormalige board room van Tropicana. Deze volledig gerenoveerde ruimte biedt (al zeggen we ‘t zelf) magistraal uitzicht over Maas, Willemsbrug en Erasmusbrug. Nog een pluspunt? De Skybox is circulair ingericht, met meubels van oude visnetten en tafels van afgedankte meerpalen.

lees meer over de Skybox


Het Dek

Borrelen na afloop van een congres, workshop of team dag? Het Dek is de ideale buiten locatie voor een (zakelijke) borrel in de zon. Daarnaast is het ook mogelijk om tijdens het gebruik van één van onze overdekte eventlocaties, de catering momenten buiten op het Dek te laten plaatsvinden. Grootste pluspunt? Een spectaculair uitzicht over de Maas.

lees meer over het Dek


De Studio

Wil jij een professionele opnamestudio huren voor het opnemen of live uitzenden van een training, een webinar, een talkshow of ander virtueel event? Onze compacte opnamestudio is uitgerust met professionele apparatuur en direct klaar voor gebruik. De Studio ligt in het hart van BlueCity Lab en bovendien een geweldig uitzicht over de Maas.

→ lees meer over de Studio

 

De mogelijkheden

Hybride events

In tijden van social distancing is een hybride event een uitkomst: met een klein gezelschap op locatie en een livestream om het grote publiek te bereiken.

lees meer over hybride events in BlueCity


Rondleidingen (ook online)

Niet alleen vergaderen in BlueCity, maar ook letterlijk achter de schermen van onze circulaire voorbeeldstad kijken? Dat kan, met een rondleiding! Te voet door ons 12.000 m2 tellende pand krijg je een goed beeld van wat dat nou eigenlijk is, die circulaire economie. Ook online beschikaar!

lees meer over rondleidingen door BlueCity


Circulaire catering

Voor onze catering werken we met wat lokaal voorhanden is. Denk: bier van BlueCity-brouwers Vet&Lazy en lokale wildpluklimo’s. Ook kopen we scherp in; we gebruiken alleen wat écht nodig is. Hierna meten wij de porties precies af; niet omdat we knieperig zijn, maar om voedselverspilling tegen te gaan. En wat overblijft geven we mee in een doggybag, of gebruiken we als ingrediënt voor een nieuw gerecht.

lees meer over circulaire catering in BlueCity


BlueSouvenir

Na een inspirerende sessie in BlueCity een souvenir meenemen uit onze voorbeeldstad? Dat kan. BlueCity biedt verschillende blauwe producten waarmee bezoekers thuis met de circulaire economie aan de slag kunnen gaan. Met een BlueSouvenir blijft je event bovendien langer hangen in de hoofden van je bezoekers. Bonus! Meer weten? Neem contact op met events@bluecity.nl 

→ op aanvraag

Eventbrochure

bluecity event locatie brochure

In onze eventbrochure vind je ons volledige assortiment. Hierin vind je niet alleen de prijzen, maar ook extra content die niet op de website staat! Denk bijvoorbeeld aan onze techniekpakketten en onze speciale borrelplanken.

→ download de brochure hier!

Dit vonden anderen

“De dag is een groot succes geweest, mede door het inspirerende verhaal van Mark en BlueCity. Vanuit het team heb ik alleen maar positieve geluiden gehoord. (…) De locatie is uniek op zichzelf en het verhaal van “verbeter de planeet” naar het niveau van enzymen in een kweekzak voor champignons is fascinerend.” Rabobank Rotterdam

Iedereen was erg tevreden over het inhoudelijke programma, de locatie, de rondleiding (superenthousiast!), het eten etc. Voor mij persoonlijk heel leuk om nu eens te zien wat BlueCity doet. Zal het zeker in mijn hoofd houden voor toekomstige workshop locaties.” Biomimicry NL

“Dank voor jullie bijdrage aan onze persreis. We hebben veel positieve reacties ontvangen, van de individuele journalisten en van Buitenlandse Zaken. De diversiteit in jullie verhalen, sectoren en persoonlijkheden gaf een goed beeld van de verscheidenheid aan mogelijkheden binnen en kansen van circulaire economie.” Circle-Economy

Boek een eventlocatie in BlueCity

  • Vast telefoonnummer
  • Laat hierboven even weten wat je vraag is, dan kunnen we sneller helpen!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

en ontvang updates uit onze circulaire voorbeeldstad!