Gezocht: LIFE SCIENCE professional met ’n circulair hart

BlueCity Lab zoekt experts om een poule mee te vormen van kennis en kunde rondom biologie, chemie en biotechnologie. Heb je een achtergrond in biologie, labwerk of chemie en heb je zin om actief bij te dragen aan de circulaire economie. Dan kun je een waardevolle adviseur, onderdeel van een onderzoeksteam of sparringpartner voor onze bioniers zijn. Als je een paar uur per maand beschikbaar bent, dan leren we je graag beter kennen.

Samen circulaire kennis & kunde ontwikkelen

Nederland wil in 2050 100% circulair zijn, en die doelstelling betekent dat we komende 30 jaar keihard aan de slag gaan om dat voor elkaar te krijgen. In BlueCity geloven we dat ondernemers en doeners een belangrijke rol hebben in de realisatie van die circulaire economie.  En dat start in ons Lab. Als BlueCity Lab is het onze missie om bionierschap te laten groeien en bloeien over de hele wereld, en onze bioniers hebben vaak grote dromen waarbij ze diverse kennisgebieden nodig hebben.

Vaste poule, vrije vorm

Op dit moment bestaat de poule uit zes professionals, varierend van pensionado, een chemist op sabbatical tot Emmy Jaarsma, een van Neerlands meest ervaren bacterieel immunologen. Deze professionals zijn van grote waarde voor onze bioniers, door mee te kijken met projecten (vrijwillig). Voor sommigen is dit al uitgegroeid tot part-time betaald werk. We verbinden komend jaar een mooie groep experts aan ons die geloven in onze missie en mee willen bouwen aan een circulaire stad waarin micro organismen een veel uitgebreider rol vervullen dan in de huidige economie. Dankzij deze vaste groep kunnen onze bioniers zo goed mogelijk aan de slag met circulaire vraagstukken. En kun jij als expert groeien in dat wat je wilt doen bij ons, van adviseren tot meetups organiseren, van de kwaliteit van onderzoek monitoren tot zelf dat onderzoek doen.

Aanmelden voor deze poule

Enthousiast geworden? Mooi, wij als Lab team zien ernaar uit je beter te leren kennen. Meld je via lab@bluecity.nl met in het onderwerp “vrijwilliger life sciences BlueCity Lab” of kom een keer langs bijvoorbeeld op de maandelijkse How To Biodesign meetup. Heb jij geen tijd, maar ken je iemand voor wie dit leuk is? Stuur dit bericht dan door naar vrienden/vriendinnen die mogelijk geïnteresseerd zijn.

Tot in het Lab!