Nieuw plekkie voor je stekkie… in een oud zwemparadijs!

Met plantfunding campagne #nieuwplekkievoorjestekkie vergroent BLueCity op duurzame manier het oude tropische zwemparadijs

Wil je bijdragen aan een groene oase midden in de stad? Dit is je kans! Planten die zielig in een hoekje staan, planten die uit hun potje barsten, planten die aandacht nodig hebben, maar waar het steeds maar niet van komt – al die planten zijn meer dan welkom in de groene oase-in-wording: BlueCity.

BlueCity is gehuisvest in het voormalig Tropicana aan de Maasboulevard en is een broedplaats voor duurzame ondernemers die hun reststromen op elkaar aansluiten en zo bouwen aan een voorbeeldstad voor de circulaire economie. In onze circulaire voorbeeldstad wordt gewerkt met wat lokaal voorhanden is. Er wordt samengewerkt in plaats van geconcurreerd. Iedereen heeft hetzelfde doel: de afvalberg verkleinen door ‘afval’ als grondstof te zien en sociaal kapitaal opbouwen zonder de omgeving uit te putten.

Duurzame groene oase – middenin de stad

bluecity-blog-nieuwplekkievoorjestekkie-02

Wij maken die circulaire voorbeeldstad graag zo groen mogelijk. Met planten natuurlijk – en op duurzame wijze! Daarom zoeken we ongelukkige en/of overbodige planten. Planten die mensen thuis hebben en die ze eigenlijk niet meer willen, bijvoorbeeld omdat ze te groot zijn, of te scheef, of buitenplanten die deze winter naar binnen moeten, maar waarvoor geen plek is in de kamer. Uit de kluiten gegroeide ooit-schattige vetplanten, cactussen waar je op uitgekeken bent, planten die het veld moeten ruimen voor de komende kerstboom. Kortom: alle soorten planten zijn welkom bij ons!

Nieuw plekkie voor jouw stekkie?

bluecity-blog-nieuwplekkievoorjestekkie-03

Meedoen? Dat is heel makkelijk. Heb jij

  • a) een plant die je niet meer wilt en wil je
  • b) bijdragen aan een groene oase midden in de stad?

Geef je plant dan een tweede kans op een tropische locatie en breng ‘m naar BlueCity! Je plant wordt liefdevol opgevangen en verzorgd op een te gekke locatie. En: we hebben een botanicus in huis die wel raad weet met planten. Als dank krijg jij van ons een eervolle vermelding op de Facebook-pagina van BlueCity. Je kunt je lieve kamer- of kantoorplant dus met gerust hart bij ons inleveren!

Meedoen? Tof! Dat gaat zo:

  • Wat: Inleveren van je huiskamerplant
  • Waarom: Om bij te dragen aan een groene, circulaire stad
  • Waar: Hoofdingang voormalig Tropicana, Maasboulevard 100
  • Wanneer: Van 7 tot 27 november op iedere zondag, woensdag en vrijdag. Kom je plant inleveren tussen 10:00 en 17:00

Meer weten?

Zien hoe groen we al zijn? Houd onze Facebook-pagina in de gaten!