Alga.Farm

Verse spirulina, bomvol gezonde eiwitten, vitaminen, mineralen, antioxidanten en onverzadigde vetzuren, voor een fractie van de ecologische kosten gekweekt in fotobioreactoren – daar kan qua duurzaamheid geen biodynamische hamburger tegenop.

Dit geur- en smaakneutrale product, een basisingrediënt voor bijvoorbeeld vegaburgers en smoothies, wordt nu nog exclusief in BlueCity geteeld, maar kan dankzij het compacte ontwerp in iedere stad worden geplaatst.

Mensen, dieren en de natuur worden elders dikwijls uitgebuit om ons voedsel te produceren. Producten die gezond, fair trade, diervriendelijk én duurzaam genoemd kunnen worden, zijn schaars. Daar wil Alga.Farm met haar verse spirulina verandering in brengen.

Door een transparante, betrouwbare bedrijfsvoering kan Alga.Farm Europa laten zien dat dit het voedsel van de toekomst is. Omdat de cultivatie van Spirulina in vergelijking met andere eiwitbronnen zeer weinig land en water verbruikt en omdat tijdens dit proces koolstofdioxide wordt omgezet in zuurstof, is het naast een gezond product ook een extreem duurzame voedselbron. Deze verduurzaming wordt extra versterkt doordat de grondstoffen en reststromen van Alga.Farm aansluiten op collega-ondernemingen in BlueCity.

De innovatieve fotobioreactoren van Alga.Farm kunnen hoge biomassadichtheden halen in een zeer goed gecontroleerde omgeving. Hierdoor wordt de voedselproductie geïntensiveerd en kan een constante hoogwaardige productie worden gegarandeerd. Bovendien wordt de weerbaarheid tegen externe invloeden beperkt ten opzichte van traditionele open kweekvijvers en landbouwsystemen.
Het ontwerp van de fotobioreactoren van Alga.Farm zijn, in tegenstelling tot bestaande hoog-efficiënte reactoren, ontworpen met een focus op schaalbaarheid voor commerciële productie.

Meer weten? Alga.Farm heette voorheen Spireaux. Check aflevering 3 van The Growcast met Alga.farm/Spireaux hier en lees dit interview met Tim van Koolwijk van Alga.farm/Spireaux!