FALAFVAL

Ruim een kwart van het eten wat wij jaarlijks in Nederland produceren wordt weggegooid. Wereldwijd is dat zelfs een derde. Een groot deel van dit weggegooid eten bestaat uit groenten en fruit; in Europa belandt zo’n 50 miljoen ton per jaar direct na het telen in de prullenbak. 

FALAFVAL is een smakelijk boegbeeld voor een eerlijke en duurzame voedselketen. Wij willen iedereen laten zien en proeven dat veel voedselafval eigenlijk geen écht afval is. Wij maken daarom falafel van groente-reststromen.

Door reststromen te gebruiken bespaart FALAFVAL kostbare grondstoffen en hulpbronnen, en geven we voedselproducenten een eerlijke prijs voor groenten die even goed smaken als die in de supermarkt. Tevens verwaarden wij deze reststromen op hoog niveau, omdat wij inzetten op afvalpreventie en producten maken voor menselijke consumptie in plaats van voor de veehouderij of composthoop, waar groenten en fruit vaak eindigen. Kortom, we halen echt alles uit deze producten. 

FALAFVAL is dus niet alleen een lekkere hap. Wij willen iedereen in de voedselketen laten zien dat het anders kan. We kunnen allemaal duurzamere keuzes maken zonder in te leveren op kwaliteit, smaak of beleving. Deze duurzame keuzes dragen bij aan een wereld zonder verspilling en een betere verdeling van voedselbronnen. 

SAVE FOOD, EAT FALAFVAL!

Volg FALAFVAL :