KEES

Duurzame mode duur of lelijk? Niet dus! KEES maakt slow fashion – van clutch tot bruidsjurk en van oorhangers tot bikerjasje – met de hand vervaardigd uit 100% hergebruikt materiaal uit de Nederlandse afvalberg. Stoer, eigenwijs, errug Rotterdams en een beetje stout. Mode- en milieubewuste fair trade uit Rotterdam, ech wel dus.

Het doel van KEES? KEES wil een verschil maken, letterlijk. De producten die KEES maakt – en verkoopt – zijn een middel; geen doel op zich. KEES vindt dat wij met z’n allen veel te veel afval produceren, niet alleen de troep die we in de container gooien, maar ook mensen die soms door hun eigen schuld, soms door omstandigheden en soms door een genetisch ongelukje in het afvoerputje van onze maatschappij terecht komen.

KEES gelooft niet in afval. KEES gelooft in mensen, in kansen en in mogelijkheden.
KEES schopt tegen heilige huisjes, duwt, trekt en als het niet linksom kan, gaat KEES wel rechtsom.
Door met afvalmateriaal te werken, houdt KEES de productiekosten laag en kan KEES zijn producten voor een betaalbare prijs aanbieden. Dat is van essentieel belang, want KEES vindt dat duurzamheid inclusief is en niet exclusief. Dat handgemaakt, duurzaam design hand in hand kan gaan met de ‘reguliere’ economie. Dat het één het ander niet uit sluit. En KEES sluit iedereen in.

KEES ontwerpt en produceert alles zelf, transparant, met de hand, zonder subsidies, derdengelden en zonder puur winstoogmerk. Maar met passie, een grote Rotterdamse mond en humor.

Volg KEES :