Rotterdamskrom

In Rotterdam staan 610.000 bomen. Door onderhoud worden er jaarlijks duizenden gekapt om verschillende redenen. Rotterdamskrom ziet dat een volledig circulaire stadsketen, waarin geen enkele houtvezel onbenut blijft, mogelijk is. Stadshout is een grondstof waarvan zijn waarde sterk onderschat wordt. In tijden waar we te maken hebben met een groeiend grondstoffentekort, dienen we daarom onze visie op deze Rotterdamse grondstof te herzien. Hout met een recht verhaal. Dit is waarom Rotterdamskrom bestaat.
Door de gedeelde visie met onze keten partners zorgen we dat een Rotterdamse boom weer terug in de stad komt.
Wij werken samen met lokale (interieur) designers, verkopers en makers om zo het verhaal van de boom te vertellen aan de Rotterdammers. Zo maken we onze stad samen een beetje mooier, zoals Rotterdam verdiend!
Rotterdamskrom zorgt ervoor dat deze bomen uit de stad verwerkt worden tot unieke producten met een hoogwaardig design en een eigen verhaal. Door de stammen te registreren en de historie op te slaan kunnen we het verhaal van de boom vastleggen. Zo kunnen we onder andere achterhalen waar de boom heeft gegroeid en waarom deze weg moest.
Gemaakt met Rotterdammers, voor Rotterdammers. Zo zorgen we dat geen enkele Rotterdamse boom verloren gaat.