Huurders

Addoptics

Addoptics manufactures Custom Optical components by combining 3D-printing with optical casting.

Addoptics

PULSAQUA

Met PULSAQUA zetten we participatief onderzoek (citizen science) in om water-, klimaat- en duurzaamheidsvraagstukken op te lossen, met de samenleving en voor de samenleving.

PULSAQUA

AMBISMART

Bij AMBISMART geloven we dat een marketingbureau commerciële belangen prima kan combineren met groen en circulair werken. Onze partners delen dezelfde visie en vanuit huis werken. Power om onszelf, onze server – en onze laptops en telefoons - op te laden, wordt duurzaam opgewekt en geleverd.

AMBISMART

Vibers

Vibers maakt bioplastic, papier en beton met Hollands Olifantsgras. Samenwerking met industrie, hoge technische prestaties en een lage ecologische voetafdruk zijn hierbij leidend. Zodat bedrijven duurzamer kunnen produceren en consumenten duurzamer kunnen kopen. Change the script. Join the vibe

Vibers

FALAFVAL

FALAFVAL is een smakelijk boegbeeld voor een eerlijke en duurzame voedselketen. Wij willen iedereen laten zien en proeven dat veel voedselafval eigenlijk geen écht afval is. Wij maken daarom falafel van groente-reststromen.

FALAFVAL

Studio Mooie Zooi

Een pollepel gemaakt van hout uit de Rotterdamse haven of een salontafel van een omgevallen Rotterdamse boom. Studio Mooie Zooi maakt duurzame, lokaal geproduceerde, minimalistisch vormgegeven, functionele producten voor in huis. In plaats van op de brandstapel, belandt het hout bij jou thuis. Producten met een verhaal dus.

Studio Mooie Zooi

Hogeschool Rotterdam

Hogeschool Rotterdam leidt studenten op voor de wereld van morgen en zorgt ervoor dat zij een bijdrage kunnen leveren aan de maatschappelijke opgaven waar onze regio voor staat. Door meer de context op te zoeken (met ondernemers) bij BlueCity leren studenten meer over (de kansen) van circulariteit.

Hogeschool Rotterdam

Eigendraads

EigenDraads is een sociale onderneming die actief oplossingen voor (Rotterdams) textielafval in kaart brengt en uitprobeert. Daarnaast helpt EigenDraads publieke en private ketenpartners om hun eigen rol in een circulair textiel systeem vorm te geven en te vervullen.

Eigendraads

Kenniscentrum Papier en Karton

Kenniscentrum Papier en Karton (KCPK) ontwikkelt, ontsluit en verspreidt technologische kennis van de productie en het (her)gebruik van papier- en karton. Dit doen we onder meer op het gebied van circulaire grondstoffen, verbetering van de energie-efficiëntie / verlaging van CO2 emissies en ontwikkeling van optimaal herbruikbare of recyclebare producten om zo tot ketensluiting te komen.

Kenniscentrum Papier en Karton

Kusala

Kusala maakt ambachtelijke circulaire zeep vanuit de groene hub BlueCity in Rotterdam. Geniet van de verzorgende zepen en shampoo en maak een positieve impact op de wereld om je heen!

Kusala

Royalsur B.V.

Binnen Fruit Circle is ons doel om exporteurs van vers fruit te verbinden met  (eind)gebruikers die de vermalen (Wenco)plastic kratten, waarin het fruit vervoerd wordt, gebruiken als basismateriaal voor hun productieproces. Dit op basis van de overtuiging dat de een circulaire economie de toekomst is van wat ondernemerschap zou moeten zijn.

Royalsur B.V.

Impact Express

Veel meer goeie teams die werken aan- en binnen de regeneratieve economie: dat is het doel. Impact Express mobiliseert via campagnes, faciliteert via programma's en bouwt met partners mee aan de bedrijven van de toekomst. Aan de slag? Hop on

Impact Express

Beleef je verbeelding

Ontwerpen ontstaan bij mij vanuit de anatomie. Tassen met een pasvorm die klopt bij een menselijk lichaam. Waarbij rekening wordt gehouden met verschillende draagmethodes. Tassen waar je mee vergroeit, waar je van gaat houden en waar je geen afscheid meer van wilt nemen. Ze worden uitgevoerd in leer, vanwege de levensduur. Leer is een ontzettend sterk materiaal, wat met de tijd ook alleen maar mooier wordt.

De Graaf & Co

Diana de Graaf van De Graaf & Co stimuleert en begeleidt organisaties om de stap te zetten naar een duurzame, circulaire economie.

De Graaf & Co

Better Future Factory

Better Future Factory maakt van restplastic – en andere reststromen – nieuwe artikelen en geeft afval daarmee een nieuwe functie. Ook helpt Better Future Factory regeringen en bedrijven – in binnen- en buitenland – hun weg te vinden binnen de circulaire economie.

Better Future Factory

Superuse

Een innovatieve design aanpak, open source-methode en dito tools - daar wordt Superuse (inter)nationaal om erkend. Effectief gebruikmaken van vaak verspilde middelen en energie om zo tot duurzaam design te komen is waar Superuse voor staat.

Superuse