De BlueCitizen

In onze voorbeeldstad in wording is nog ruimte voor circulaire ondernemers. Daarbij zijn we wél kritisch: wij zijn met z’n allen de wereld aan het veranderen en zoeken realistische idealisten die daarbij passen. De ideale BlueCitizen dus. Maar… hoe ziet de ideale BlueCitizen eruit?

Wie is de BlueCitizen?

In BlueCity helpen we de circulaire economie op gang door ondernemerschap te stimuleren. Voor echte impact is schaalgrootte nodig, maar veel initiatieven in de circulaire economie zijn nu nog klein en schattig. BlueCity helpt ondernemers om snel een businesscase te identificeren, deze te testen en indien mogelijk op te schalen. We bouwen een ecosysteem, waarin stromen (materiaal, energie, warmte) zoveel mogelijk lokaal gebruikt en gecirculeerd worden.

De ideale ondernemer

We zoeken een mix tussen circulaire ondernemers die iets doen in de biologische cyclus en in de technische cyclus. Idealiter zijn het ook ondernemers die meer doen dan achter een beeldscherm zitten. Ze onderzoeken, experimenteren en maken echt iets, in ons lab of in een eigen productieruimte. Iets zichtbaars, iets tastbaars, iets dat tot de verbeelding spreekt. Iets dat ook een educatief doel heeft en inspirerend werkt voor alle bezoekers van BlueCity. We willen een combinatie van huurders in verschillende stadia van volwassenheid van hun bedrijf. Studenten of start-ups die proof of principle zoeken, tot scale-ups met proof of concept. Ook een combinatie tussen low-tech en high tech, praktisch en wetenschappelijk.

De perfecte BlueCitizens zijn realistische idealisten. Mensen met een drive om de wereld beter, mooier en schoner te maken, die deze droom combineren met een ondernemende en daadkrachtige geest. Ze zien in, dat we het huidige systeem, hoe vervelend soms ook, nodig hebben om onze dromen te verwezenlijken.

Dienstverleners?

Websites, reclame, juridische/financiële/strategische en andere adviezen, we hebben het allemaal nodig, maar het is niet waar BlueCity om draait. Een klein gedeelte van de ruimte in BlueCity is beschikbaar voor dienstverleners. En dan wel voor dienstverleners die zich specifiek richten op duurzame of circulaire klanten of het verspreiden van de circulaire gedachte. Dat kan met een webshop voor circulaire artikelen of een blog over ‘echte’ duurzaamheid.

Waarvoor is geen plaats?

We hebben op papier weliswaar 12.000 m2, maar in de praktijk valt dit nog tegen met al die oude rotsen en glijbanen. BlueCity is een binnenstedelijke innovatie hub in een iconisch pand, bedoeld voor versnelling van starters en demonstratie. Voor zuivere opschaling is in het pand helaas geen plek. We willen ook niet dat één ondernemer een te grote stempel drukt op het geheel. De combinatie van ondernemers moet de naam van het concept, BlueCity, waardig blijven. Dus wil je opschalen, dan zoeken we graag samen een geschikte BlueScale-up locatie en hopen dat je voor een stuk R&D en demonstratie in BlueCity blijft!

>> nog eens rustig overdenken? Download ‘De BlueCitizen’

Ben jij een echte BlueCitizen en zoek je werkruimte?

Mooi! Bekijk hier de mogelijkheden tot het huren van werkruimte of neem direct contact met ons op.

>> lees meer over de werkruimte in BlueCity