Programmering

FUN-prog

Vanaf najaar 2017 start BlueCity, de circulaire voorbeeldstad gevestigd in voormalig Tropicana, met programmering gericht op versnelling van de circulaire economie. Een serie events met een Rotterdams tintje: denken – en vooral ook dóen.

De reden daarvoor is simpel: de transitie naar circulaire economie verloopt te traag. BlueCity zet vernieuwende formats, gebaseerd op de principes van design thinking, in om te versnellen. Die actie- en oplossingsgerichte focus is hard nodig.

BlueCity Programmering wil meer ondernemers koppelen aan goede ideeën en circulaire innovaties, het gat met bedrijfsleven en industrie dichten, het huidige bedrijfsleven helpen de stap naar dóen te zetten en impact investeerders koppelen aan de juiste partijen. Daarnaast hoopt BlueCity Programmering het begrip ‘circulaire economie’ inzichtelijk te maken voor bewoners, politici en beleidsmakers. Een belangrijk overkoepelend doel is ook het samenbrengen van een netwerk van vooruitstrevenden.

FuckUp Nights

Future Flight Movie Night

Circular Challenge

Tegenlicht MeetUp

Hacking The Future

Van instant crowd funding tot interactieve workshops…

Formats variëren van laagdrempelige, inspirerende filmavonden als Future Flight Movie Night tot invite only accelerator trajecten als Circular Challenge, waarbij studenten in zes weken een waardeloze reststroom van een Rotterdams bedrijf in een waardevol product omzetten. De omvang varieert van kleinschalige hackathons waarbij een select groepje deelnemers design thinking toe leert passen op circulaire uitdagingen tot  grootschalige congressen als Living University.

… voor start-ups, scale-ups en business angels

Daarnaast ontwikkelt BlueCity Programmering opleidingstrajecten voor zowel (startende) ondernemers als (potentiële) impact investeerders, die hen helpt hun skills te vergroten en tegelijkertijd de groei van beiden in de regio stimuleert.

Met een brede waaier aan vernieuwende formats wil BlueCity Programmering ondernemers met impact-ambitie én impact investeerders handelsperspectief en kansen bieden.

BlueCity Programmering: onze formats

Impact Academy

De Impact Academy biedt iedereen die wil groeien als ondernemer een scala aan workshops en masterclasses die alle facetten van ondernemerschap behandelen. Van leren over teams tot ‘lean start up’-sessies, van boekhouding tot inhoudelijke sessies over impact ondernemen.

>> download brochure Impact Academy

Future Flight Movie Night

Future Flight Movie Night is een inspirerende filmavond waarbij een ‘piloot’ (host & gastexpert), samen met een ‘co-piloot’ (co-host & expert), het publiek meeneemt in zijn/haar thema & expertise en een daarbij passende film presenteert. De avond wordt afgesloten met een inhoudelijke discussie over het thema.

>> download brochure Future Flight Movie Night

Tegenlicht | MeetUp Rotterdam

Tegenlicht MeetUps zijn lokale debat-avonden, gekoppeld aan de afleveringen van VPRO Tegenlicht. Onder leiding van een moderator worden fragmenten uit de uitzending besproken met relevante gasten. Inspraak van het publiek wordt toegejuicht en gewaardeerd.

>> download brochure Tegenlicht | MeetUp Rotterdam

The Living University

Tijdens The Living University (dé jaarlijkse bijenkomst van het wereldwijde ‘blue economy-netwerk’) strijken gedurende een week 150 ondernemers, kennis-instellingen en experts neer in rotterdam om biobased ontwikkelingen te verkennen en kennis uit te wisselen. BlueCity is host en mede-organisator van dit evenement.

>> download brochure The Living University

Resource Conferentie

De Resource Conferentie is een jaarlijks terugkerende conferentie gericht op de staat van circulaire economie waarbij nieuwe innovaties, kansen, samenwerking, financiering en doen centraal staat. De ambitie is om de conferentie uit te bouwen tot een jaarlijkse beweging in de stad met meerdere sub-events.

>> download brochure Resource Conferentie

FuckUp Nights Rotterdam

FuckUp Nights Rotterdam heeft als doel meer faalverhalen van ondernemers op het podium te krijgen. de missie is om innovatie en ondernemerscultuur in de stad te stimuleren.

>> download brochure FuckUp Nights Rotterdam

BlueCity Circular Challenge

Studenten en young professionals van verschillende universiteiten en hogescholen gaan tijdens een intensief traject van zes weken met elkaar aan de slag om de waardeloze reststroom van deelnemende bedrijven tot een tastbaar, economisch rendabel, en schaalbaar product te maken.

>> download brochure BlueCity Circular Challenge 

Boiling Rotterdam

Boiling Rotterdam is een instant crowdfunding-event voor iedereen die groot droomt maar gelijk wil beginnen. 10 ontwerpers en stadsmakers presenteren hun idee aan het publiek. het publiek mag stemmen op de beste pitch. De winnaar krijgt de opbrengst van de kaartverkoop zodat hij/zij morgen kan starten.

>> download brochure Boiling Rotterdam

Hacking the Future

Hacking the Future is een programma dat deelnemers leert om ‘design-thinking’-methodieken toe te passen op circulaire en duurzame maatschappelijke uitdagingen. deelnemers doen hierbij onderzoek, verkennen een probleem, en ontwikkelen uiteindelijk een idee en businessplan met als resultaat een werkend prototype van een product of dienst. 

>> download brochure Hacking the Future

360 Panel

De circulaire economie kent nog vele uitdagingen, vraagstukken en drempels. Bij 360 zetten we een stap terug en verkennen we vanuit alle hoeken en perspectieven (360 graden) de verwachte gevolgen en oplossingsrichtingen voor Rotterdam en de circulaire economie.

>> download brochure 360 Panel

Angel Academy

De Angel Academy – Impact serie is een opleidingstraject voor (potentiële) impact investeerders. Deelnemers volgen een serie van interactieve workshops die alle facetten van impact investeren behandelen. De workshops worden gegeven door ervaren experts.

>> download brochure Angel Academy

Wanna stay up to date? Join our newsletter

Get inside news, meet our entrepreneurs and be notified of upcoming events