Soepstarter: Close The Loop, Make Some Soup

Wist je dat de gemiddelde Nederlander zo’n 50 kilo voedsel per jaar weggooit? Met dit BlueCity Souvenir help je je collega’s hun eigen reststromen te sluiten. Hoe? Door hen simpelweg te leren hoe ze van de groenten die ze normaalgesproken weg zouden gooien, binnen een kwartier een lekkere #weggooigroentesoep maken. Als we dat allemaal eens in de twee weken doen, redden we 12.838.9340 miljoen kilo groenten van verspilling – en eten we nog gezonder ook. Close the loop, make some soup!

In onze eventbrochure vind je ons volledige assortiment en prijzen. Download de brochure.

Wat is het?

Deze SoepStarter bevat een portie SoepStarter, waarmee mensen, zonder recept en zonder bouillonblokje, hun restgroenten kunnen versoepen. De SoepStarter is verpakt in een mini-postertje, met daarop de soepmethode, zodat je voortaan altijd je restgroenten kunt versoepen – ook als je SoepStarter op is.

Materiaal / productie MVO

duurzaam relatiegeschenk van soephoofdHet ontwerp is geoptimaliseerd op zo min mogelijk waste: een exact passende verpakking waarvoor minimaal papier wordt verspild. Dat papier is houtvrij. Het zakje waar de SoepStarter in verpakt is, is van pergamijn papier, een goed alternatief voor plastic. De SoepStarters worden geproduceerd in de sociale werkplaats, door mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt.

Deze SoepStarter is door no waste-label Soephoofd ontwikkeld voor BlueCity.