Sprekers

BlueCity laat de praktijk zien door de in het pand gevestigde ondernemers aan het woord te laten, letterlijk: een podium te geven. Elke ondernemer geeft, vanuit zijn of haar eigen expertise, een flinke dosis inspiratie en laat daarmee op aanstekelijke wijze zien dat het kán, circulair ondernemen.

In onze eventbrochure vind je ons volledige assortiment en prijzen. Download de brochure!

Mark Slegers & Siemen Cox, BlueCity en de Blauwe Economie

Het ‘sluiten van ketens’, ‘circulaire economie’ en ‘de waarde van afval’? Mark Slegers en Siemen Cox, oprichters van RotterZwam en grondleggers BlueCity, maken dit soort typische terminologie tastbaar. Slegers en Cox vertellen over hun innovatieve manier van zakendoen, geven nieuwe invulling aan het begrip ‘duurzaamheid’ en praten je helemaal bij over het nut en de noodzaak van de Blauwe Economie.

Emma van der Leest, BlueCity Lab

Het BlueCity Lab is een unieke combinatie van wet lab en dry lab, en beschikt over een dynamische community.
Levende materialen (bijvoorbeeld bacteriën, schimmels of algen) gebruiken in design? Bio-designer Emma van der Leest draait er haar hand niet voor om. In samenwerking met wetenschappers, onderzoekers, kunstenaars en ontwerpers is zij continu op zoek naar manieren om nieuwe materialen te ontwikkelen; materialen die 100% composteerbaar zijn en minimale negatieve impact op het milieu hebben. Dit doet zij onder andere in het BlueCity Lab, waar zij oprichter en creative director van is. Van der Leest vertelt over de uitdagingen en vooral de immense mogelijkheden van bio-design.

Frans Taminiau, Community Plastics

circulair ondernemer in voorbeeldstad BlueCity

Plastic? Dat is een levensgroot probleem geworden. En dat terwijl het eigenlijk een prachtig en duurzaam materiaal is… mits je het goed gebruikt. Community Plastics bouwt aan een nieuwe plastic kringloop die het afval tot grondstof maakt, lokaal een nieuwe economie creëert en de bewoner de middelen geeft om aan de eigen buurt te bouwen. Frans Taminiau geeft een kijkje in de werking van het PlasticLab.

Tim van Koolwijk, Spireaux

Blauwe ondernemer Tim van Koolwijk vertelt over zijn ambitie om in Nederland én in ontwikkelingslanden co2 neutrale algen op ons bord te krijgen.

De huidige bioindustrie? Dat is de grootste producent van broeikasgassen op aarde. Dit komt omdat de waardeketens lang en inefficiënt zijn. Deze efficiëntie kan in de meeste gevallen slechts marginaal worden verbeterd. De toekomst van voeding ligt daarom in nieuwe, efficiënte methoden waarbij hoogwaardige voeding kan worden geproduceerd voor een fractie van de ecologische impact. Tim van Koolwijk (Spireaux) legt op gepassioneerde wijze uit hoe hij fotobioreactoren inzet om hoogwaardige voeding te produceren en hiermee ruim 99% land, water en uitstoot van broeikasgassen bespaart.

Femke Snijders, Aloha Bar-Restaurant

Tegen de stroom inzwemmen? Voor Femke Snijders is het een tweede natuur. Als een van de eerste ondernemers in het voormalig Tropicana heeft Snijders met haar Aloha Bar aan het begin gestaan van ondernemerschap in BlueCity. Zij heeft de transformatie van buitenzwembad en wildwaterbaan naar restaurant en koffiebranderij voor haar rekening genomen, al voordat BlueCity zich er vestigde. Femke vertelt een inspirerend verhaal over tegen de stroom inzwemmen en over hoe horeca een platform kan zijn om een boodschap op te verkondigen.

Jan Jongert, Superuse Studios

Cyclifiers, Oogstkaarten, en Wijkmetabolisme vormen de ingrediënten van de Blauwe Economie volgens Superuse Studios. Jan Jongert toont aan de hand van vele eigen projecten uit zijn praktijk van 20 jaar hoe je met slim programmeren en bouwen van afval waarde creëert in Nederland en ver daarbuiten. De door Superuse Studios gelanceerde online tools stellen je bovendien in staat zelf met de blauwe economie aan de slag te gaan in herontwikkeling van gebouw en gebied.

Heb je interesse in één van onze sprekers?

Onze sprekers zijn een waardevolle aanvulling op je programma of event – of dat nu binnen BlueCity is, of erbuiten.
Wil je één van onze sprekers boeken? Mooi! Bel ons (010) 307 22 47 of maak een afspraak, dan regelen we dat. 

Eventbrochure

In onze eventbrochure vind je ons volledige assortiment. Hierin vind je niet alleen de prijzen, maar ook extra content die niet op de website staat! Denk bijvoorbeeld aan onze techniekpakketten en onze speciale borrelplanken.
> download de brochure hier!

Dit vonden anderen

Circle-Economy

“Bedankt voor jullie bijdrage aan onze persreis. We hebben veel positieve reacties ontvangen, van de individuele journalisten en van Buitenlandse Zaken. De diversiteit in jullie verhalen, sectoren en persoonlijkheden gaf een goed beeld van de verscheidenheid aan mogelijkheden binnen en kansen van circulaire economie.”

Rabobank Rotterdam

“De dag is een groot succes geweest, mede door het inspirerende verhaal van Mark Slegers en BlueCity.”