Te koop: Duurzame Dozenvulling uit BlueCity

Deze dozenvulling is gemaakt van restkarton uit BlueCity. Nu te koop in zakken van 250 liter, à €15 exclusief btw. Hieronder lees je meer over deze duurzame dozenvulling.

duurzame dozenvulling in BlueCity, Rotterdam

In onze circulaire voorbeeldstad komen dagelijks veel pakketten binnen. Tegelijkertijd worden door de ondernemers in BlueCity dagelijks veel pakketten verstuurd. Blue Economy Officer Siemen Cox bedacht hier een blauwe oplossing voor: duurzame dozenvulling. Sinds een paar maanden zet hij het restkarton uit BlueCity door middel van een shredder om in snippers die zich perfect lenen om (pakket)dozen veilig af te vullen. Daarmee slaan we, volgens Siemen Cox, drie vliegen in één klap.

Driedubbel duurzaam

Ons restkarton wordt niet per vervuilende vrachtwagen naar de papierverwerkingsfabriek gereden, en de in BlueCity gevestigde ondernemers hoeven geen dozenvulling meer te bestellen en te laten bezorgen. Door tenslotte de ontvanger van het pakketje te informeren over de bodemverbeterende kwaliteit van de dozenvulling, zorgen we ervoor dat dat karton niet in de papier- of vuilnisbak verdwijnt, maar dat het in de tuin wordt ingezet – waardoor de co2 die erin opgeslagen is, in de bodem wordt gefixeerd.

>> lees hoe we de duurzame dozenvulling produceren

Impact?

Door lokaal geproduceerde, duurzame dozenvulling te gebruiken én de eindgebruiker te overtuigen de snippers als bodemverbeteraar in te zetten, bespaar je als ondernemer volgens onze berekeningen per zak 11 kilo co2-uitstoot.

NOOT: bij deze berekening hebben we niet alles mee kunnen nemen. Zo is de energie die nodig is geweest voor het maken van de shredder buiten beschouwing gelaten. Hiervoor zoeken we nog een onderzoeker.

Te koop: duurzame dozenvulling

duurzame dozenvulling in BlueCity, Rotterdam

Intussen produceren wij ongeveer één zak duurzame dozenvulling per week – en hebben we een kleine voorraad. Deze verkopen we natuurlijk graag. Om administratieve rompslomp te voorkomen gaat onze voorkeur gaat uit naar structurele afname middels een strippenkaart. Maar ook incidentele afname is mogelijk.

Interesse in onze duurzame dozenvulling?

Eén zak duurzame dozenvulling bevat ongeveer 250 liter en kost €15 ex btw. Iedere zak is voorzien van een kaartje met daarop de herkomst van de snippers én de bodemverbeterende kwaliteit ervan.

Mail voor het afsluiten van een abonnement of het maken van een afspraak met f.steenbergen@bluecity.nl