Vacature: Marketing & Communicatie medewerker (part-time)

Op zoek naar een uitdagende baan bij een dynamisch en dito duurzaam bedrijf? En bepakt en bezakt met een groot talent voor communicatie, content creatie en social media? Aangenaam! Wij zijn namelijk op zoek naar een creatieve duizendpoot om ons marcom team te versterken.

Over BlueCity

BlueCity is een voorbeeldstad voor de circulaire economie, gevestigd in voormalig zwemparadijs Tropicana. Vanuit deze toplocatie aan de Maas maken we ons dag in dag uit hard voor onze missie: het versnellen van de transitie naar de circulaire economie d.m.v. ondernemerschap. Dat doen we niet door te lullen maar door te poetsen; er hangt hier een spirit van maken en doen, en wat minder van praten en adviseren. We herontwerpen het systeem en laten zien dat het anders kan met positieve alternatieven. En dat gaat goed: BlueCity huisvest inmiddels 40+ duurzame, circulaire ondernemers. Daarnaast vind je hier een Lab, programmeren we op duurzame thema’s, verhuren we eventlocaties en begeleiden we corporates die willen verduurzamen. Er gebeurt ontzettend veel en dat delen we graag met de buitenwereld. Maar daar hebben we jou voor nodig!

Over team Marcom

Team Marketing & Communicatie zorgt ervoor dat BlueCity en haar ondernemers de aandacht krijgen die zij nodig hebben om verder te groeien en impact te maken. Wij halen de verhalen op en verspreiden die binnen onze communities. Het einddoel: samenbrengen, informeren, inspireren en activeren.

Wat je gaat doen

We delen dus de prachtige verhalen en ontwikkelingen die spelen in BlueCity en in het BlueCity Lab. Denk aan hoe fruitleather leer van mango maakt, er in het lab met schimmels wordt geëxperimenteerd of hoe ondernemers in ons netwerk duurzame alternatieven voor plastic, beton of leer ontwikkelen. Maar hoe die verhalen vorm krijgen, is aan jou! We zijn op zoek naar iemand die het leuk vind om originele content te creëren, handig is met een tiental platforms (van Instagram tot Google my Business en Eventbrite), en in het bijzonder: een kei is in schrijven. Verder zal jij je ook veel bezig houden met ons veelzijdige programma. Dit is hét podium voor circulair ondernemerschap en een uitnodiging aan de verschillende doelgroepen om met ons mee te doen. Jij zet dit programma in de schijnwerpers: van podcasts en workshops tot specifieke programma’s voor MKB-bedrijven en Circular Challenges.

Neem bijvoorbeeld Het Nieuwe Nassen: de programmareeks & campagne die de Rotterdamse horeca en foodretail klaarstoomt voor de gast van morgen. Of het Circulair Loket, waar ondernemers met een vraag over ondernemen met afval terecht kunnen. Maar ook programma’s en campagnes gericht op de ‘gewone’ Rotterdammer zoals CHANGEZ XL en Let’s Fix It zijn projecten waar jij je mee bezig gaat houden. Last but not least, staat er ook een nieuwe website op de planning. Uiteraard ga je daar aan mee bouwen!

Wie wij zoeken

 • · Je hebt een vlotte pen en weet complexe materie te vertalen naar een begrijpelijke en wervende tekst
 • · Je bent pro-actief, communicatief en gestructureerd
 • · Tegelijkertijd ben je flexibel ingesteld en bezwijk je niet onder wat hectiek
 • · Je hebt duidelijk affiniteit met duurzaamheid in het algemeen en met de circulaire economie in het bijzonder
 • · Je hebt 1-3 jaar ervaring met content creatie, communicatie en/of marketing
 • · Kennis en ervaring met tools & programma’s zoals Mailchimp, Eventbrite en Adobe is niet vereist maar wel een pré

Wat wij bieden

 • · Ruimte voor eigen ideeën en projecten: in BlueCity kan veel als jij dat wilt!
 • · Kennismaking met de circulaire economie en opbouw van een netwerk in de branche
 • · Een jong & gezellig team + het meest geweldige uitzicht van Rotterdam
 • · Marktconforme arbeidsvoorwaarden
 • · Deze functie is open per 1 maart 2022. Aantal uren in overleg.

Reageren

Gaat jouw hart sneller kloppen van deze functie? Dan ontmoeten wij jou graag. Stuur je CV en korte motivatie voor 12 januari naar Jeanette Verdonk via info@bluecity.nl