Vacature: operationeel manager (fulltime)

BlueCity bouwt sinds 2015 aan een voorbeeldstad voor de circulaire economie in het oude Tropicana zwembad in Rotterdam. Dat doen we samen met inmiddels ruim 40 ondernemers, start ups en scale ups. Om alles in goede banen te leiden zijn we op zoek naar een operationeel manager die oog heeft voor mensen en sfeer, zonder de resultaten uit het oog te verliezen. Ben jij de persoon die we zoeken? Lees dan snel verder.

Over BlueCity

BlueCity bouwt sinds 2015 aan een voorbeeldstad voor de circulaire economie in het oude Tropicana zwembad in Rotterdam. Dat doen we samen met inmiddels ruim 40 ondernemers, start ups en scale ups. Samen vormen zij een ecosysteem, waarbij de reststroom van de één weer grondstof voor de ander is; zo worden bijvoorbeeld al koffiedik, plastic, bierbostel, bijenwas, warmte, water en CO2 uitgewisseld. Het belangrijkste doel van BlueCity: circulair ondernemerschap versnellen.

In de oude kleedhokjes vind je een laboratorium waar bio-designers werken. Bijna dagelijks zijn er groepen over de vloer die een event organiseren of rondleiding krijgen. Ook onze eigen programmering is op stoom: we ontwikkelen zelf formats en geven onze eigen draai aan bestaande formats, zoals FuckUp Nights en de Circular Challenge. Daarnaast zijn we bezig met de circulaire herontwikkeling van het pand en draait onze afdeling Business Development steeds meer trajecten met en voor MKB-ers en corporates.

Het bijzondere aan BlueCity? De combinatie van functies in- en de samenwerking tussen al deze ‘afdelingen’. Deze kruisbestuiving zorgt voor bijzondere ontmoetingen, versnelling en inspiratie. In heel BlueCity is een grote spirit te voelen van maken en doen – en wat minder van praten en adviseren. Omdat BlueCity een jong en snel gegroeid bedrijf is, dat eigenlijk uit vijf of zes samenwerkende bedrijven (afdelingen) bestaat, is het een dynamische en complexe omgeving in een spannend speelveld, waar operatie en strategie vaak door elkaar lopen en waar alles urgent en belangrijk kan lijken.

Werkzaamheden

We zoeken een operationeel manager die de teams begeleidt, met elkaar verbindt en soepel laat samenwerken. Je bent het dagelijks aanspreekpunt voor de team leads, je hebt met ieder van hen een wekelijks overleg en halfjaarlijks voer je evaluatiegesprekken. Daarnaast kunnen ook andere collega’s bij je terecht voor coaching en begeleiding. Je helpt met het opzetten van een werkstructuur, het inrichten bedrijfsprocessen, en het maken van een planning. Een aantal concrete voorbeelden van werkzaamheden:

HR
Je zorgt voor verdere professionalisering van het HR-beleid en meer structuur en je stelt duidelijke procedures op voor uren- en salarisadministratie, verlof- en verzuimregistratie, onboarding- en exitprocedures en ontwikkeling van het personeel. Bij ziekte en verlof zorg je voor vervanging of je valt zelf ergens in. Samen met de officemanager organiseer je elk half jaar een teamdag.

Jaarplanning & begroting
Samen met de directeur, de teams en de financieel manager stel je jaarlijks een jaarplan en begroting op per afdeling en per maand of kwartaal bespreek je de budgetten en resultaten met de teamleads.

Beheer
Samen met de huismeester bewaak je de netheid en (brand)veiligheid in en rondom het pand, door heldere afspraken te maken en te bewaken met facilitaire leveranciers en huurders. Je zorgt voor tijdige uitvoering van service en dagelijks onderhoud en samen met het vastgoedteam maak en bewaak je een meer-jaren onderhoudsplan.

Community management
Voor de circulaire ondernemers die een ruimte in het pand huren (de BlueCitizens) zijn de officemanager en de huismeester het eerste aanspreekpunt, maar bij escalatie ben jij dat. Je zorgt voor de juiste contracten met hen, bewaakt dat ze zich aan de afspraken houden en maakt en bewaakt onboarding- en exitprocedures. Je helpt mee bij de selectie van nieuwe, passende huurders en werkt mee aan het ontwikkelen van proposities die de meerwaarde van BlueCity voor circulaire ondernemers vergroten, ook voor ondernemers buiten het pand. Ook organiseer je regelmatig iets leuks voor de huurders en de sfeer in het pand.

Overig
Verder neem je pro-actief het voortouw in diverse nieuwe of lopende projecten die interne processen verbeteren, zoals het implementeren van een CRM-systeem, een nieuwe website, het opzetten van een giftshop/winkel (BlueTiek), het organiseren van klusdagen of BHV-plan.

Profiel

We zoeken een kandidaat die oog heeft voor mensen en sfeer, zonder de resultaten uit het oog te verliezen. De juiste balans tussen mensgericht en resultaatgericht is essentieel voor deze rol. 

Verder:

  • • Je schept structuur in complexe omgevingen en bent zeer stressbestendig.
  • • Je wacht niet tot iemand je vraagt iets te doen, maar start zelf als je een taak of verbeterpunt ziet.
  • • Je hebt mensenkennis, snapt hoe je mensen op basis van hun drijfveren, beter kan laten werken.
  • • Je hebt ervaring met sollicitatiegesprekken en werving.
  • • Je hebt duidelijke affiniteit met duurzaamheid in algemeen en met de circulaire of blauwe economie in het bijzonder.
  • • Je bent representatief, communicatief vaardig, overtuigend en staat stevig in je schoenen.
  • • Je hebt minstens 5 tot 10 jaar ervaring in een organisatorische en leidinggevende functie.
  • • Je bent vloeiend in Nederlands en Engels (woord en geschrift).

Op termijn kan je doorgroeien naar een directiefunctie. We bieden marktconforme arbeidsvoorwaarden, maar bij BlueCity werken mensen niet voor het geld. Ergens anders kan je meer verdienen.

Reageren

Stuur je CV en een motivatiebrief of een video (van maximaal 2 minuten), waarin je uitlegt waarom we JOU moeten uitnodigen voor deze functie naar info@bluecity.nl. Heb je inhoudelijke vragen over de functie? Die kan je stellen aan Wouter Veer, w.veer@bluecity.nl