Vacature: Student-Assistent WetLab

Vacature: Student-Assistent WetLab

Voor het WetLab in BlueCity zoeken wij:

… een zelfstandige en flexibele student-assistent die kan helpen ons wetlab te runnen en die zich kan vinden in de missie en visie van BlueCity.

… iemand die enthousiast, representatief, flexibel en productief is.

… je vindt het leuk om je passie voor microben met bezoekers te delen en deze kennis over te brengen op anderen.

Wat kan je verwachten?

Omdat we in de opstartfase zitten, verwachten we dat je meehelpt met het opzetten van het lab. Het onderhouden en opkweken van proeven, algemene uitvoering van protocollen, het geven van cursussen en workshops en meedenken over programmering zijn projecten waar je je op gaat richten, samen met ons multidisciplinaire team.

Wat is het BlueCity Lab?

Het Lab is gevestigd in de oude kleedkamers van voormalig tropisch zwemparadijs Tropicana en bestaat uit een wet lab en dry lab; op termijn komt daar ook nog een experimentele keuken bij. Door deze unieke combinatie, de enige in Nederland, kunnen materialen vanaf de cel worden gekweekt in het wet lab en vervolgens in het dry lab worden verwerkt tot eindproduct. Een verpakkingsmateriaal van oesterzwammen-mycelium bijvoorbeeld, of een tas van kombucha-leer, gemaakt van bacteriën en gisten, gekleurd met bacteriële inkt – stuk voor stuk in het Lab ontwikkeld.

Geïnteresseerd?

Zoek je een baan naast je studie, en zijn bacteriën en schimmels helemaal jouw ding. Kom dan meebouwen aan BlueCity Lab! Mail je cv en motivatie naar lab@bluecity.nl of bezoek een van de events, en vraag naar Nienke.